Φολέγανδρος: Συγκλονίζει η παιδική φίλη της 26χρονης Γαρυφαλλιάς: “Φαίνεται πολύ μακρινό, αλλά όταν είναι η παιδική σου φίλη…”

Η δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο από τον σύντροφό της έχει συνταράξει για ακόμη μια φορά την ελληνική κοινωνία καθώς άλλο ένα κορίτσι έπεσε θύμα γυναικοκτονίας.

Στην κηδεία της νεαρής κοπέλας που τόσο άδικα είδε το νήμα της ζωής της να κόβεται, στο Βέλος Κορινθίας υπήρχε ένα τεράστιο πανό που κουβαλούσαν φίλοι και συγγενείς της και έγραφε: “Όχι άλλη Γαρυφαλλιά”.

Εξίσου δυνατός ήταν και επικήδειος μιας φίλης της 26χρονης που δολοφονήθηκε στη Φολέγανδρο, η οποία είπε: «Δεν δολοφόνησες μόνο τη Γαρυφαλλιά, δολοφόνησες τη μητέρα, τον πατέρα, τα αδέρφια της, τους έριξες όλους μαζί από τα βράχια. Έριξες ξανά από τα βράχια την Ελένη Τοπαλούδη, δολοφόνησες ξανά την Καρολάιν. Κάθε φορά που γίνεται μια γυναικοκτονία, πεθαίνουν ξανά όλες οι δολοφονημένες γυναίκες από χέρια ανδρών. Για εμάς αυτό είναι εφιάλτης. Είναι ό,τι πιο δύσκολο έχουμε ζήσει στη ζωή μας».

Ακόμη μια φίλη της 26χρονης Γαρυφαλλιάς, η Εalia Meletsy που είναι ηθοποιός, χορεύτρια και συγγραφέας ελληνικής καταγωγής, και ζει στο Λονδίνο δημοσίευσε στο Twitter μια κοινή τους φωτογραφία από την παιδική τους ηλικία και έγραψε: «Όταν ακούς για γυναικοκτονίες στα νέα, σου φαίνεται πολύ μακρινό. Αλλά όταν είναι η παιδική σου φίλη καταλαβαίνεις ότι δεν τελειώνει εδώ. Αύριο θα είμαι εγώ, μεθαύριο εσύ. Όχι άλλη #Γαρυφαλλιά #φολεγανδρο #γυναικοκτονία».

Από κάτω έκανε retweet μια ακόμα ανάρτηση, με ονόματα άλλων θυμάτων: «Ζωή Γαρμανή, Τάνια Χαριτοπούλου, Κική Κούσογλου, Ζωή Δαλακλίδου, Κατερίνα Μελάκη, Ανθή Λινάρδου, Ελένη Τοπαλούδη, Susan Eaton, Καρολαϊν, Γαρυφαλλια, 55χρονη, 54χρονη, 50χρονη, 45χρονη, Δίπλα μας, Γύρω μας, Σπίτι μας».

Read More

And More