Γιάνης Βαρουφάκης - Δανάη Στρατου: Με ίδιο στυλ σε βραδινή έξοδο! [pics]

Γιάνης Βαρουφάκης – Δανάη Στρατου: Με ίδιο στυλ σε βραδινή έξοδο! [pics] | tlife.gr

Aγαπούν και οι δυο την τέχνη και συγκεκριμένα το θεάτρο και όταν δεν χάνουν την ευκαιρία να δουν μια παράσταση που τους αρέσει! Ο Γιάνης Βαρουφάκης και η σύζυγός του Δανάη Στράτου όταν αποφασίσουν να κάνουν κάποια έξοδο επιλέγουν συνήθως κάποια έκθεση έργων τέχνης ή κάποια θεατρική παράσταση. Χθες το ζευγάρι βρέθηκε στο Σύγχρονο Θέατρο στην πρεμιέρα της παράστασης «Ο Μισάνθρωπος».

Ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του με ταιριαστό στυλ μαύρη μπλούζα, παντελόνι και δερμάτινα μπουφάν, έφθασαν με τη μηχανή και πόζαραν στο φωτογραφικό φακό λίγο πριν απολαύσουν την παράσταση

Λίγα λόγια για την παράσταση

Η πιο πικρή κωμωδία του Μολιέρου, σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη, μετάφραση Γιάγκου Ανδρεάδη και διασκευή για έξι πρόσωπα της Ιόλης Ανδρεάδη και του Άρη Ασπρούλη σε νέα ελληνική έμμετρη απόδοση 1.600 στίχων.

Το ανέβασμα αυτό εμπνέεται από τη θεατρικότητα της κοινωνίας καθώς αυτή συνδιαλέγεται με το απροσποίητο και την αιχμηρή, γυμνή ειλικρίνεια του πρωταγωνιστή – σαν να μην πέρασε μια μέρα από τον Ιούνιο του 1666 όπου το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά.

Έξι ήρωες επί σκηνής, όλοι θύτες και θύματα μιας μακράς, ατομικής και ομαδικής, υποκρισίας με σκοπό το κέρδος των εντυπώσεων και μια καλή θέση στα μάτια των άλλων. Μόνος αντίπαλος με την πραγματικότητα, ο ειλικρινής Άλκηστος. Με την εμμονική του ροπή προς την αλήθεια με κάθε κόστος και κυρίως τον ατελείωτο και ατελέσφορο έρωτά του για τη γοητευτική Σελιμένη, να δεσπόζουν ως πηγές της δυστυχίας του.

Μισάνθρωπος ο Μιλτιάδης Φιορέντζης (Οικογένεια Τσέντσι, Young Lear, Το βιβλίο της Ανησυχίας). Στο ρόλο της Σελιμένης η Βασιλική Τρουφάκου (Αδερφοί Καραμάζοφ, Αντιγόνη, Ειρήνη).  Ορόντης ο Θύμιος Κούκιος (Αύγουστος), Ελιάνθη η Δανάη Επιθυμιάδη (Ήταν όλοι τους παιδιά μου), Φιλήντας ο Ορέστης Καρύδας (Οιδίπους Επί Κολωνώ) και Αρσινόη η Μελίνα Θεοχαρίδου (Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα).

 

Φωτο  by NDP

READ more