Η Ε. Πετρουλάκη μαθαίνει στα παιδιά πώς να προστατεύουν το περιβάλλον!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου 2011, η Tetra Pak, ο παγκόσμιος ηγέτης στην επεξεργασία και συσκευασία υγρών τροφίμων, διοργάνωσε μια διαφορετική εκδήλωση για τα παιδιά και τους γονείς, με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίησή τους μέσα από το παιχνίδι.

Στο μοναδικό χώρο του Αττικού Ζωολογικού πάρκου στα Σπάτα, στήθηκε ειδικά για την εκδήλωση το τραπέζι παιχνιδιού Tetra Pak, με υλικά χειροτεχνίας για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών. Παιδαγωγοί προέτρεψαν παιδιά 4-12 ετών να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους για να μετατρέψουν τις χάρτινες συσκευασίες Tetra Pak σε χρήσιμα αντικείμενα όπως μολυβοθήκες και γλάστρες με λουλούδια, δίνοντάς τους παράλληλα χρήσιμες και πρακτικές συμβουλές για το πώς μπορούν να συμβάλουν και εκείνα απ’ τη μεριά τους στην προστασία του περιβάλλοντος και την ανακύκλωση.

Δεκάδες παιδιά με τους γονείς τους συμμετείχαν στην πρωτότυπη και γεμάτη παιχνίδι γιορτή της Tetra Pak για το περιβάλλον. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και γνωστές μαμάδες, όπως η Ελένη Πετρουλάκη, η Γιολάντα Διαμαντή και η Βάσω Στασινού, που έπαιξαν με όλα τα παιδιά και συζήτησαν μαζί τους για την ανακύκλωση και το περιβάλλον, συμμετέχοντας και εκείνες στη μοναδική αυτή δημιουργική και εκπαιδευτική δράση.

Η Ειρήνη Γεδεών, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Περιβάλλοντος της Tetra Pak, δήλωσε σχετικά με την εκδήλωση: «Για εμάς στην Tetra Pak, αυτή η ημέρα έχει ουσιαστικό περιεχόμενο και χαιρόμαστε πραγματικά που την γιορτάζουμε μαζί με τα παιδιά. Ως εταιρεία έχουμε επιλέξει χρόνια τώρα να επενδύουμε σε μια ολοκληρωμένη και συνεπή περιβαλλοντική πολιτική, αλλά και σε δράσεις ενημέρωσης και εκπαίδευσης».

Read More

And More