Η ιστορία της Βούλας που άγγιξε τον Γιάννη Κουκουράκη – Η μάχη με τον καρκίνο, η διπλή μαστεκτομή και το μήνυμα της (pics)

Η Βούλα Θαμνοπούλου μητέρα τριών παιδιών, έδωσε πριν από τρία χρόνια τη μάχη της με τον καρκίνο του μαστού και κατάφερε να βγει νικήτρια. Όλη αυτή την περιπέτεια την αντιμετώπισε με θάρρος και αισιοδοξία, έχοντας στο πλευρό της τις κόρες της αλλά και τον πρώην σύζυγό της. Προχώρησε σε διπλή μαστεκτομή και σήμερα είναι υγιής.

Πριν από λίγες ημέρες, θέλοντας να στείλει το δικό της μήνυμα, πόζαρε στο φακό της εικαστικού και οδοντιάτρου, Μαγδαληνής Βογιατζή και παρακίνησε τις γυναίκες να αγαπήσουν τον εαυτό τους και να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις. “Η πρόληψη σώζει, μόλις εντοπίζουν κάτι περίεργο στο στήθος τους να πηγαίνουν στον γιατρό τους, να κάνουν τη μαστογραφία τους, μην το αφήνουν για αύριο. Δεν υπάρχει αύριο. Υπάρχει το τώρα” δήλωσε στο “zarpa radio και στην Ανδρονίκη Κοκοτσάκη”.

Η ιστορία της Βούλας αλλά και το ηχηρό μήνυμα της, άγγιξαν τον πρωταγωνιστή από τις Άγριες Μέλισσες, Γιάννη Κουκουράκη, ο οποίος ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram τη φωτογραφία της και την περιπέτεια της με την ασθένεια.  

Σε παλιότερη συνέντευξη της στη δημοσιογράφο Κάλλια Καρτσάκη, η Βούλα Θαμνοπούλου είχε μιλήσει για τη στιγμή που ο γιατρός της ανακοίνωσε ότι έχει καρκίνο: «Έκανα τη μαστογραφία και μου είπε ότι είχα όγκο. Την πρώτη ημέρα που πήρα τα αποτελέσματα έκλαψα, στενοχωριόμουν για τα παιδιά μου. Αργότερα, είπα στον εαυτό μου πως ό,τι είναι θα το περάσω κι αυτό. Ο πρώην σύζυγός μου, ήταν δίπλα μου από την πρώτη στιγμή. Όταν πληροφορήθηκα την περιπέτεια της υγείας μου, ήμασταν ήδη χωρισμένοι.

Στα παιδιά το είπα μόνη μου. Είναι και τα τρία κορίτσια και θεώρησα πως είναι κάτι γυναικείο και θα το περνούσα πολύ διαφορετικά. Και οι τρεις φοβήθηκαν για τη μαμά τους, όμως τους έδωσα να καταλάβουν ότι δεν είναι τίποτα αυτό”. 

Η 40χρονη γυναίκα είχε μιλήσει και για τη στιγμή που είδε να χάνει τα μαλλιά της: “Μόλις είχα γυρίσει από τη δεύτερη χημειοθεραπεία, και έμειναν τούφες στα χέρια. Πήγα κατευθείαν στην κομμώτρια και της ζήτησα να μου ξυρίσει το κεφάλι. Δεν αισθάνθηκα άσχημα που είχα ξυρισμένο κεφάλι. Είπα ότι θα είναι και μία φαλακρή στα Χανιά”, εξομολογήθηκε.  

Ενώ για τη διπλή μαστεκτομή ανέφερε στο zarpa radio:”Είναι ένα είδος ευνουχισμού, γιατί το στήθος αποτελεί το σύμβολο της θηλυκότητας, της μητρότητας, της σεξουαλικότητας της γυναίκας. Όταν το χάνει αυτό, η ίδια νιώθει τρομερή ανασφάλεια και δεν θέλει να αντικρίζει το είδωλό της, πόσο μάλλον να δείξει το τι της έχει συμβεί”. Η ίδια ωστόσο αντιμετώπισε κατά μέτωπο τον “εχθρό” και δεν του άφησε περιθώρια να τη νικήσει.  

“Μου έχει συμβεί αυτό αλλά είμαι πάρα πολύ περήφανη που ζω, έχω μία καλή ζωή, έχω τρία παιδιά, είμαι υγιής και ευτυχισμένη που έχω ξεπεράσει αυτόν τον σκόπελο στη ζωή μου και δεν έχω πρόβλημα να το δείξω. Μέσα από αυτή τη διαδικασία έχω αναθεωρήσει τα πάντα. Φιλίες, σχέσεις. Παλιά έβαζα πρώτα το συναίσθημα, τώρα μπαίνει πρώτα η λογική μου και λέω αυτό δεν μου κάνει, τέλος”, ανέφερε η 40χρονη μητέρα.

Η Βούλα Θαμνοπούλου με την εικαστικό και οδοντίατρο Μαγδαληνή Βογιατζή

Η Βούλα Θαμνοπούλου συνεργάστηκε με την Μαγδαληνή Βογιατζή κι έκαναν αυτή την καμπάνια για να μεταφέρουν το μήνυμα της πρόληψης, αλλά και για να ενισχύσουν τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων.