Η κατάθεση σοκ του Κορκονέα – Η μία αντίφαση μετά την άλλη!

Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας εμφανίστηκε στη δίκη του στην Άμφισσα μετανοιωμένος και προσπαθούσε να εξηγήσει τα ανεξήγητα. Από το όπλο του ο 15χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος οδηγήθηκε στον θάνατο. Ήταν με τους φίλους του στο Εξάρχεια. Μεγάλο λάθος!

Η απολογία του κατηγορουμένου ήταν όλο αντιφάσεις. Χαρακτηριστικό είναι το συγκεκριμένο απόσπασμα της απολογίας του όπως το διαβάσαμε στην Ελευθεροτυπία..

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ: ”Θέλατε να σκοτώσετε ή να φοβίσετε”;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΟΡΚΟΝΕΑ: ”Να φοβίσω”.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ: ”Αυτός που θέλει να φοβίσει δεν πυροβολεί μια φορά και περιμένει να δει”;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΟΡΚΟΝΕΑ: ”Λόγω της σύγχυσης ασυναίσθητα ίσως να πυροβόλησα δύο φορές”.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ:” Όταν σας εκπαίδευαν για να βρείτε στόχο πυροβολούσατε μία φορά”;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΟΡΚΟΝΕΑ: ”Δύο”.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ: ”Τόσο συμπτωματικό να πυροβολήσετε κι εδώ δύο φορές; Την ηλικία τους τη βλέπατε”;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΟΡΚΟΝΕΑ: ”Έβλεπα ένα πλήθος”.

Η υπεράσπιση υποστήριζε πως η σφαίρα εξoστρακίστηκε… Ωστόσο ο κατηγορούμενος είπε: ”Ίσως πάνω στη σύγχυσή μου ήταν και λίγο προς τα μπροστά. Έβλεπα λίγο το όπλο προς τα μπροστά μου κάθετα”.

Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας ισχυρίστηκε πως έχει μετανοιώσει ωστόσο ποτέ δεν ξεστόμισε την λέξη ”Συγνώμη”. Αρκέστηκε στο να πει πως απλά θα ήθελε να τους αγκαλιάσει όλους.

Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει πως όλα έγιναν πάνω στη σύγχησή του. Φοβήθηκε και γι’αυτό αντέδρασε έτσι. Το θέμα είναι ότι ένα παιδί 15 χρονών έχασε τη ζωή του άδικα χωρίς να έχει φταίξει σε τίποτα και πως ο υπεύθυνος για τον θάνατό του, συνεχίζει να μας μπερδεύει με τα λεγόμενά του και να μην ζητάει συγνώμη.

Read More

And More