Η Κατερίνα Βρανά στάθηκε ξανά στα πόδια της – Συγκινητική πρεμιέρα δίπλα στον Καπουτζίδη

Πρεμιέρα έκανε το βράδυ της Κυριακής η παράσταση Glorious στο Θέατρο Ήβη.

Πρόκειται για το έργο «Glorious: Η πιο φάλτσα σοπράνο που πέρασε απ’ τη γη» του Peter Quilter με την Κατερίνα Βρανά και τον Γιώργο Καπουτζίδη, σε σκηνοθεσία Θέμις Μαρσέλλου.

Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου

Ένα παιδί θαύμα που αγαπά τη μουσική μεγαλώνοντας γίνεται μία σοπράνο που δεν μπορεί να πετύχει ούτε μία σωστή νότα. Παρόλα αυτά αποκτά φανατικούς φίλους που την ακολουθούν και τη χειροκροτούν κι ας είναι οι ερμηνείες της για γέλια και για κλάματα: η Florence Foster Jenkins, το μουσικό φαινόμενο της δεκαετίας του ’40, έκανε πολλά κεφάλια να γυρίσουν προς το μέρος της και άφησε εποχή όχι μόνο με τις φάλτσες νότες της, αλλά και με την αγάπη της για τη μουσική και τους μουσικούς.

Η Κατερίνα Βρανά καταχειροκροτήθηκε αφού μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα κατάφερε να σηκωθεί από το αναπηρικό αμαξίδιο στο οποίο έδωσε τη δική της μάχη για το πρόβλημα υγείας της με την σηψαιμία.

«Η αναπηρία δεν είναι κάτι κακό, είναι μια κατάσταση, εεε, τι να κάνουμε, έγινε κι αυτό. Δεν είναι ανάγκη να κρυβόμαστε από αυτό, ούτε από την ίδια τη λέξη “αναπηρία” και νομίζω έχει αρχίσει λίγο, η πολιτεία, η κοινωνία να κινείται προς την αποδοχή. Αντιμετωπίζω ακόμα μεγάλα θέματα», δήλωνε πριν εβδομάδες η Κατερίνα Βρανά στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Φωτογραφίες: NDP

Read More

And More