Κοτόπουλο Rogan Tzos

50' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ένας απολαυστικός τρόπος να σερβρίρεις τρυφερό φιλέτο κοτόπουλο. Όλοι θα αναρωτιούνται από που προκύπτει όλη αυτή η γεύση. Μια εξωτική παραδοσιακή συνταγή από την Κεράλα της Ινδίας.

Συστατικά

  • 4 διπλά κομμάτια στήθος κοτόπουλου
  • 3-4 κ.σ. σησαμέλαιο
  • 1 μεσαία κόκκινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)
  • 1 μεσαία πράσινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)
  • 1 μεσαία κίτρινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)
  • 1 μεσαία πορτοκαλί πιπεριά (ψιλοκομμένη)
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά (ψιλοκομμένα)
  • 2 σκελίδες σκόρδο (πολτοποιημένες)
  • 5 εκ. ρίζα τζίντζερ (ψιλοκομμένη)
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 1 ώριμη ντομάτα σε κύβους
  • ½ φλιτζάνι τοματοχυμό
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Φρέσκος κόλιανδρος ή δυόσμος για γαρνιτούρα
  • 2 καυτερές πιπερίτσες ή τσίλι (ή και περισσότερες, ανάλογα με το πόσο καυτερό το θέλετε)
  • Μπαχαρικά: 1 κ.γ. πάπρικα γλυκεία
  • ½ κ.γ. κουρκουμας
  • ½ κ.γ. κοφτή κανέλα
  • 1 κ.γ. κύμινο σπόροι
  • 1 κ.γ. κύμινο σκόνη
  • 1 κ.γ. σινάπι
  • 1 κ.γ. Garam Masala
  • 2 κ.γ. κάρυ Μαντράς
  • 4 λοβοί κάρδαμο (σπασμένοι ή 1 κουτ. γλυκού κοφτή σκόνη κάρδαμου)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψτε κάθε κομμάτι στήθος κοτόπουλου στα δύο.
  • Ζεστάνετε το σησαμέλαιο στην κατσαρόλα και σοτάρετε τις πιπεριές, τις καυτερές πιπερίτσες, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ, μαζί όλα τα μπαχαρικά και το αλάτι, ανακατεύοντας συνέχεια.
  • Προσθέστε τα κομμάτια του κοτόπουλου, και ψήστε το μέχρι να ροδίσει. Προσθέστε 2 κουταλιές γιαούρτι. Δυναμώστε τη φωτιά για 3-4 λεπτά ή μέχρι το γιαούρτι απορροφηθεί. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο γιαούρτι.
  • Ρίξτε την ντομάτα, τη ζάχαρη, τον τοματοχυμό, ½ ποτήρι νερό (ή και λιγότερο) και αφήστε το φαγητό σας να πάρει μια βράση.
  • Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 30′ λεπτά (σκεπασμένη η κατσαρόλα) ή ώσπου να μαλακώσει το κοτόπουλο.
  • Αν η σάλτσα στεγνώσει, προσθέστε λίγο νερό. Ξεσκεπάστε, δυναμώστε τη φωτιά και βράστε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει η σάλτσα.
  • Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο και μπαστουνάκια από τζίντζερ.

Tip


Read More

And More