Η συγκλονιστική μαρτυρία δύο γυναικών που έζησαν τον σύγχρονο Τιτανικό!

“Μπαμπά είμαι ζωντανή! Νομίζω είμαι η τελευταία που έχει μείνει στο πλοίο!”. Αυτές είναι οι ανατριχιαστικές κουβέντες που έστειλε μια από τις χορεύτριες του πλοίου Costa Concordia στον πατέρα της! Ο λόγος για την Rose Metcalf, η οποία ήθελε οι δικοί της να γνωρίζουν σε ποια κατάσταση βρισκόταν και έστειλε αυτό το μήνυμα στον πατέρα της στις 3 π.μ. και συνέχισε γράφοντας: “Δεν ξέρω τι θα συμβεί. Δεν ξέρω πόσοι είναι οι νεκροί. Απλώς είμαι μόνη μου εδώ!”.

Η χορεύτρια Rose Metcalf ήταν από τις τελευταίες που έμειναν στο πλοίο. Η μαρτυρία της συγκλονίζει!

Η ιστορία της είναι μια από τις πολλές συγκλονιστικές ιστορίες των επιβαίνοντων του πλοίου που δεν κατάφεραν να το εγκαταλείψουν από τους πρώτους.

Σήμερα, ο γραμματέρας της πρεσβείας William Hauge ότι όλοι οι βρετανοί που βρίσκονταν στο πλοίο, μαζί με όλους όσους εργάζονταν στο Costa Concordia έχουν μετρηθεί και είναι απόλυτα ασφαλείς.

Πάντως, οι περισσότεροι που διασώθηκαν περιγράφουν σκηνές τεράστιου πανικού που επικρατούσε μέσα στο πλοίο. Μάλιστα, οι περισσότεροι πατεράδες θέλοντας να μην χάσουν την οικογένειά τους αγνόησαν την υπόδειξη ότι αυτοί που εγκαταλείπουν πρώτοι το καράβι είναι τα γυναικόπαιδα. Κάποιοι από αυτούς πιάστηκαν και στα χέρια!

Η 22χρονη χορεύτρια, η οποία ξεκίνησε να εργάζεται στο Costa Concordia τον Οκτώβριο, βρισκόταν με την χορευτική της αμφίεση όταν το καράβι άρχισε να βυθίζεται. “Τα ρούχα μου είχαν γίνει μούσκεμα. Η πρώτη μου αντίδραση ήταν να πάω στην καμπίνα μου και να φορέσω στεγνά ρούχα και το σωσίβιό μου. ‘Επειτα, πήγα να βοηθήσω τον κόσμο που ήταν πανικοβλημένος!”.

Και συνεχίζει: “Στο τέλος είχα μείνει εγώ μαζί με τέσσερις ακόμα συναδέλφους. Το καράβι είχε πάρει κλήση 90 μοιρών και ήμασταν έτοιμοι να βουτήξουμε στην θάλασσα και να κολυμπήσουμε. Δεν ήταν κανείς εκεί να μας βοηθήσει. Ο καπετάνιος ήταν από τους πρώτους που εγκατέλειψε το πλοίο! Τελικά, η διάσωσή μας έγινε από αέρος. Μας πήραν με ελικόπτερο!”.

Ο πατέρας της 22χρονης χορεύτριας δήλωσε στα μέσα: “Μέλη του πληρώματος την πλησίασαν και της είπαν να πάει και να φορέσει ένα βραδινό φόρεμα. Να γυρίσει και να καθησυχάσει τους επιβαίνοντες λέγοντάς τους ότι δεν είναι τίποτα. Ευτυχώς, η κόρη μου τους αγνόησε!

Μαζί της βρισκόταν και μια ακόμη χορεύτρια, η Rosalyn Rincon. Την στιγμή που το καράβι άρχισε να βυθίζεται και να μπάζει νερά, η Rosa ήταν κλεισμένη σε ένα ξύλινο κουτί, καθώς βοηθούσε έναν μάγο να ολοκληρώσει το show του. “Άρχισα να ουρλιάζω και να του λέω βγάλε με! Πράγματα άρχισαν να πέφτουν πάνω μου και να με χτυπούν λόγω της κλίσης που είχε πάρει το καράβι. Τελικά, με έβγαλε από το κουτί. Το άσχημο ήταν ότι υπήρχαν 3000 επιβάτες και 2000 πλήρωμα και ότι υπήρχαν σωστικές λέμβοι μόνο από την μια μεριά του καραβιού καθώς η άλλη μεριά είχε κιόλας βυθιστεί!”

Μαζί με την φίλη της, η Rosalyn δήλωσε ότι ήταν από τις τελευταίες που εγκατέλειψαν το πλοίο.

“Δουλεύουμε τα καλοκαίρια σαν διασκεδαστές σε διάφορα shows και τους χειμώνες σε κρουαζιερόπλοια. Γνωρίζω καλά το Costa Concordia. Αυτό που δεν γνωρίζω είναι πώς έφτασε τόσο κοντά στην ακτή! Όπως και να ‘χει θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό!”

Παρά τον πανικό, μόνο τρεις είναι μέχρι στιγμής οι νεκροί. Πάντως, μέχρι και αυτή την στιγμή ο καπετάνιος ανακρίνεται προκειμένου να βρεθούν τα αίτια που προκάλεσαν την βύθιση του Costa Concordia…

Read More

And More