Simply the best

Η Τίνα Τέρνερ αποσύρεται από τα φώτα της δημοσιότητας: Η μάχη με τον καρκίνο και τα χρόνια της κακοποίησης

Αναμφίβολα, η Τίνα Τέρνερ είναι η… simply the best της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Στα 81 της, αποφάσισε να αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητας, για να ζήσει μία ήρεμη ζωή. Έχοντας ξεπεράσει ένα εγκεφαλικό το 2013, έχοντας νικήσει τον καρκίνο κι έχοντας πολλά προβλήματα με το συκώτι της που την οδήγησαν στη μεταμόσχεση, η διάσημη τραγουδίστρια επέλεξε να μείνει πίσω.

Ως τελευταίο δώρο, όμως, στους θαυμαστές της θα είναι το ντοκιμαντέρ «Tina» που θα βγει από τo HBO στα τέλη του μήνα. Σε αυτό, η Τέρνερ μιλά ανοιχτά για τα χρόνια κακοποίησης από τον σύζυγό της και η περιγραφή της είναι ανατριχιαστική.

«Ακόμα και σήμερα έχω αναλαμπές από τότε που με χτυπούσε. Αυτές οι σκηνές έρχονται ξανά, στα όνειρα μου, οι αληθινές εικόνες είναι εκεί και μοιάζουν σαν κατάρα. Δεν ήθελα να μιλήσω για αυτή την ντροπιαστική και εξευτελιστική περίοδο της ζωής μου αλλά συνέχεια όταν έδινα κάποια συνέντευξη οι δημοσιογράφοι ρωτούσαν για μένα και τον Άικ. Και σκέφτηκα πως μιλώντας ήταν ένας τρόπος να τους ξεφορτωθώ», ακούγεται να λέει εξηγώντας τους λόγους που αποφάσισε μετά από τόσο καιρό να βγει και να μιλήσει για τα χρόνια της σωματικής, συναισθηματικής και σεξουαλικής βίας που είχε υποστεί τα χρόνια που ήταν παντρεμένη τον Άικ.

Όμως, η κατάθλιψη και η απογοήτευσή της από την κακομεταχείριση και την απιστία του Άικ οδήγησαν την Τίνα στην απόπειρα αυτοκτονίας το 1968 με τη λήψη 50 υπνωτικών χαπιών πριν από μια συναυλία. Ευτυχώς η μπάντα της κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και την πήγαν στο νοσοκομείο όπου κυριολεκτικά σώθηκε την τελευταία στιγμή. Τελικά η Τίνα πήρε την απόφαση να αλλάξει τη ζωή της και το 1978 πήρε διαζύγιο από το δυνάστη της.

Ακόμα, στο ντοκιμαντέρ, η Τίνα Τέρνερ εξομολογείται πως για τα 60 χρόνια καριέρας που έχει, είναι πολύ υπερήφανη που κατάφερε να γίνει είδωλο της στην παγκόσμια μουσική σκηνή.

Πάρε μία γεύση από το συγκλονιστικό τρέιλερ του ντοκιμαντέρ:

 

 

Read More

And More