Ιωάννα Παλιοσπύρου: Οι τελευταίες σκέψεις της λίγες ώρες πριν από τη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι

Τα συναισθήματα και τις σκέψεις της αποκάλυψε η Ιωάννα Παλιοσπύρου μιλώντας στο Πρωινό λίγες ώρες πριν την πολύκροτη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι που δέχτηκε έναν χρόνο πριν και που ουσιαστικά της έχει καταστρέψει τη ζωή.

“Δε θέλω να κρυφτώ. Θέλω την Τετάρτη να μπω στο δικαστήριο με το κεφάλι ψηλά. Δε ξέρω αν είμαι καλά προετοιμασμένη, θα με οδηγήσει το ένστικτό μου. Όμως, θέλω να την αντικρίσω και να πάρω τις απαντήσεις μου. Η αγάπη της οικογένειάς μου και η συμπαράσταση του κόσμου είναι η κινητήριος δύναμή μου. Στηρίζομαι σε αυτό για να βρίσκω δύναμη και κουράγιο να αντιμετωπίζω τον καθημερινό πόνο και τα προβλήματα υγείας που έχω.

Ως άνθρωπος και ως γυναίκα δε δέχομαι να υπάρχω σε μια χώρα που τα μέλη της τα κατακλύζουν δεισιδαιμονίες και μοχθηρά ένστικτα. Οφείλουμε στους εαυτούς μας και στους νέους μας να προβάλλουμε πρότυπα ανθρώπων με παιδεία και με τις βασικές ανθρώπινες αξίες όπως η ηθική, η ευγένεια, η ελευθερία και το δικαίωμα όλων μας στη ζωή” ανέφερε χαρακτηριστικά η νεαρή κοπέλα που έχει υποβληθεί ήδη σε εννέα χειρουργεία και έχει να διανύσει ακόμα πολύ δρόμο μέχρι να μπορέσει να μπει και πάλι σε μια σχετική κανονικότητα.

Read More

And More