Ιβάν Σβιτάιλο για τον πόλεμο στην Ουκρανία: «Δεν τρως, δεν κοιμάσαι, όταν σου λένε ότι οι δικοί σου άνθρωποι…»

Ο Ιβάν Σβιτάιλο εμφανίστηκε σήμερα το πρωί στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις». Ο γνωστός ηθοποιός και χορευτής που κατάγεται από την Ουκρανία, μίλησε για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα του τις τελευταίες ημέρες μετά τη ρωσική εισβολή.

“Δύσκολα τρως, δύσκολα κοιμάσαι όταν σου λένε ότι οι δικοί σου κολλάνε τα τζάμια με ταινίες. Καταλαβαίνετε ότι είναι μια κατάσταση η οποία έχει εκτροχιαστεί και δυστυχώς έχει εκτροχιαστεί σε όλα τα επίπεδα” είπε ο Ιβάν Σβιτάιλο σχετικά με το πως αντιμετωπίζει ο ίδιος αυτή την κατάσταση.

“Έχω τα ξαδέρφια μου και τη θεία μου στο Χάρκοβο, έχω τη μαμά μου και τη γιαγιά μου στη Γιάλτα της Κριμαίας, έχω φίλους και συμμαθητές παντού και στο Κίεβο και στη Μόσχα. Είναι δύσκολο. Δεν ξέρω πως φτάσαμε σε αυτόν τον απόλυτο διχασμό” δήλωσε σε άλλο σημείο ο Ιβάν Σβιτάιλο για τα αγαπημένα του πρόσωπα που βρίσκονται στην Ουκρανία και συνέχισε,

“Οτιδήποτε βασίζεται πάνω σε διχασμό είναι λάθος. Ο πολιτισμός είναι για να ενώνει τους ανθρώπους. Αν ήθελα να εκφράσω πολιτική άποψη δεν θα γινόμουν καλλιτέχνης. Είμαι υπέρ της ειρήνης, της δημοκρατίας, είμαι υπέρ ότι όλοι άνθρωποι πρέπει να ζουν και να εκφράζονται ελεύθερα, χωρίς διχασμούς και ρατσισμούς. Ελπίζω να επανέλθουν γρήγορα σε ένα τραπέζι συνομιλιών και διπλωματίας και να επιστρέψει η λογική»..

Read More

And More