Ιβάν Σβιτάιλο στο TLIFE: «Η κατάσταση έχει ξεφύγει σε μια παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα και είμαστε παράπλευρες απώλειες»

Ο Ιβάν Σβιτάιλο ζητάει ειρήνη και να παύσει επιτέλους ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο οποίος στην ουσία μαίνεται από το 2014. Ο ταλαντούχος ηθοποιός, ο οποίος έχει γεννηθεί σε σοβιετικό έδαφος, παρακολουθεί συγκλονισμένος της εξελίξεις στην πατρίδα του ύστερα από την εισβολή της Ρωσίας την περασμένη Πέμπτη 24/2.

Ο Ιβάν Σβιτάιλο μιλάει στο TLIFE για την κατάσταση στην Ουκρανία αποκαλύπτοντας πως οι συγγενείς του είναι ασφαλείς, ωστόσο πλέον έχει κοπεί η επικοινωνία τους.

«Δεν έχω πλέον επικοινωνία με τους συγγενείς μου, έχουν μπλοκάρει το σήμα. Είναι καλά όμως όλοι. Τα στρατεύματα είναι εκτός κατοικημένων περιοχών. Η κατάσταση αλλάζει από στιγμή σε στιγμή, ούτε οι ίδιοι μπορούν να καταλάβουν τι συμβαίνει. Καμιά φορά βλέπουμε στις ειδήσεις να πέφτουν βόμβες και αυτές οι βόμβες έπεφταν πριν 2-3 χρόνια κάπου αλλού.

Είναι μια κατάσταση που εξελίσσεται, είναι μια κατάσταση με μπόλικη προπαγάνδα μέσα. Είναι πολύ δύσκολο να διακρίνεις τι είναι αλήθεια και τι δεν είναι. Ευτυχώς οι δικοί μου είναι όλοι καλά. Είναι μια εμπόλεμη κατάσταση, δεν μπορούμε ούτε να προβλέψουμε ούτε χρειάζεται να υποθέτουμε.

Θεωρώ ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει σε μια παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα. Εμείς είμαστε οι παράπλευρες απώλειες, οι απλοί άνθρωποι. Ειρήνη, ειρήνη, ειρήνη και τίποτα άλλο» ανέφερε στο TLIFE ο Ιβάν Σβιτάιλο.

Όσον αφορά την προκλητική δήλωση της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα αλλά και την απόφαση της Λίνας Μενδώνη να ανασταλούν ανασταλούν πολιτιστικές εκδηλώσεις με ρωσικούς οργανισμούς, ο Ιβάν Σβιτάιλο αρκέστηκε να σχολιάσει: «Έχω διαβάσει την προκλητική δήλωση της κα Μενδώνη. Έχω διαβάσει πολλά πράγματα. Ειρήνη, ειρήνη, ειρήνη. Κανένας ρατσισμός με κανέναν τρόπο». 

«Να τονίσω πως μακάρι η κοινή γνώμη και όλοι εμείς που ευαισθητοποιηθήκαμε τώρα, το κάναμε από το 2014. 15.000 άνθρωποι πέθαναν τότε εξαιτίας ενός εμφυλίου που από κάπου ξεκίνησε και κάποιος τον τροφοδότησε» κατέληξε ο Ιβάν Σβιτάιλο.

Read More

And More