Καίτη Γαρμπή: Το σημαντικό μήνυμά της για το Athens Pride και τα δικαιώματα των γκέι [pic]

Καίτη Γαρμπή: Το σημαντικό μήνυμά της για το Athens Pride και τα δικαιώματα των γκέι [pic] | tlife.gr

Για ακόμη μια χρονιά πραγματοποιήθηκε το φεστιβάλ υπερηφάνειας της Αθήνας (Athens Pride). Μάλιστα, για δεύτερη συνεχή χρονιά έλαβε χώρα στην πλατεία Συντάγματος και όχι στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου συνηθιζόταν τα τελευταία χρόνια. Η παρέλαση ξεκίνησε στις 7 μ.μ. και το σλόγκαν του Athens Pride 2018 ήταν «Παρούσα». Στο φετινό Athens Pride έδωσαν το παρών πολλοί εκπρόσωποι της εγχώριας showbiz, ενώ όσοι δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν έστειλαν το δικό τους μήνυμα μέσα από τα social media, δηλώνοντας παρούσες.

Ανάμεσά τους και η Καίτη Γαρμπή, η οποία ανέβασε ένα «Kaitoji» (τα emojiis που κυκλοφορεί το τελευταίο διάστημα η γνωστή τραγουδίστρια) με τη σημαία του Athens Pride και συνοδευόμενη με μία λεζάντα, για την ιστορία του Pride, τα δικαιώματα της ΛΟΑΤ κοινότητας και τον ρατσισμό που βιώνουν ακόμη και σήμερα οι ομοφυλόφιλοι.

«Τα διάφορα pride που γίνονται σ όλο τον κόσμο κάθε Ιούνιο, δεν είναι ξεκάρφωτες ευκαιρίες για μια πολύχρωμη υπερηφάνεια μέσα σε πολύχρωμα ρούχα. Είναι φόρος τιμής σε μια σημαντική επέτειο. Είναι μια μέρα μνήμης για τη στιγμή που γέννησε το κίνημα των gay δικαιωμάτων ένα πρωί στις 28 Ιούνη 1969 σ ένα γκέι μπαρ, το Stonewall inn στη Ν. Υόρκη. Είναι μια κραυγή διαμαρτυρίας των LGBT που ακόμα στερούνται τα Δικαιώματα που είναι τόσο αυτονόητα για τον κάθε ετεροφυλόφιλο από μας.

Είναι η κόντρα στη ρατσιστική βία και στη ντροπή, στην απαξίωση και στο χλευασμό, σ όλα αυτά που τους δημιουργούν φόβο και τους ωθούν να ζουν οι περισσότεροι μέσα στο ψέμα και την καταπίεση με συνέπειες σοβαρές για τη ζωή τους. Οι νόμοι επιτρέπουν σε όλους να ζουν και να διαδηλώνουν!Οποιοσδήποτε νιώθει πως αδικείται, οποιοσδήποτε διεκδικεί, έχει το νομικό και ηθικό δικαίωμα να βγαίνει στο δρόμο με πανό, με πλακάτ, με σημαίες.

Και με τη σημαία της Ελλάδας, και με τη σημαία του ουράνιου τόξου και με σημαία του μια φούστα…». έγραψε η Καίτη Γαρμπή.

Δες το μήνυμά της:

#gaypride #gayparade Τα διάφορα pride που γίνονται σ όλο τον κόσμο κάθε Ιούνιο, δεν είναι ξεκάρφωτες ευκαιρίες για μια πολύχρωμη υπερηφάνεια μέσα σε πολύχρωμα ρούχα. Ειναι φόρος τιμής σε μια σημαντική επέτειο. Είναι μια μέρα μνήμης για τη στιγμή που γέννησε το κίνημα των gay δικαιωμάτων ένα πρωί στις 28 Ιούνη 1969 σ ένα γκει μπαρ, το Stonewall inn στη Ν.Υορκη. Είναι μια κραυγή διαμαρτυρίας των LGBT που ακόμα στερούνται τα Δικαιώματα που είναι τόσο αυτονόητα για τον κάθε ετεροφυλόφιλο από μας. Είναι η κόντρα στη ρατσιστική βία και στη ντροπή, στην απαξίωση και στο χλευασμό, σ όλα αυτά που τους δημιουργούν φόβο και τους ωθούν να ζουν οι περισσότεροι μέσα στο ψέμα και την καταπίεση με συνέπειες σοβαρές για τη ζωή τους. Οι νόμοι επιτρέπουν σε ολους να ζούν και να διαδηλώνουν!!! Οποιοσδήποτε νιώθει πως αδικείται, οποιοσδήποτε διεκδικεί, έχει το νομικό και ηθικό δικαίωμα να βγαίνει στο δρόμο με πανό, με πλακάτ, με σημαίες. Και με τη σημαία της Ελλάδας, και με τη σημαία του ουράνιου τόξου και με σημαία του μια φούστα…

A post shared by Kaiti! (@kaitigarbi) on

READ more