Καναδή δημοσιογράφος: Η Ελλάδα αφήνει ελεύθερο το βιαστή μου!

Η Καναδή δημοσιογράφος Νάταλι Κάρνιφ βρισκόταν στην Ελλάδα τον Αύγουστο του 2005 ως τουρίστρια

κι όπως λέει σε συνέντευξή της στο Βήμα, έκανε βόλτα στην Πλάκα όταν ένας άγνωστος άνδρας την πλησίασε και τη ρώτησε αν χρειαζόταν οδηγίες ενώ προσφέρθηκε να την ξεναγήσει στην Ακρόπολη. “Ήταν μέρα μεσημέρι με την Πλάκα γεμάτη κόσμο. Δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας” αναφέρει.

Δέχτηκε να την ξεναγήσει και επέμενε – οπως θυμάται η ίδια – να την κεράσει κάτι φαγώσιμο. Τελικά ο ίδιος μπήκε σε ένα μαγαζί και αγόρασε μία τυρόπιτα από την οποία της πρόσφερε ένα κομμάτι. “Έτρωγε και εκείνος και δεν φαντάστηκα ότι υπήρχε κίνδυνος” λέει η κοπέλα, η οποία ωστόσο θυμάται ότι η γεύση της τυρόπιτας ήταν πικρή και δυσάρεστη.

Στην πραγματικότητα η γεύση αυτή προερχόταν από το Stilnox ένα ισχυρό υπνωτικό που προκαλεί κατάσταση βαριάς μέθης, ακόμη και ύπνωσης. Το μόνο που θυμάται μετά ήταν ότι ξύπνησε με δυνατό πονοκέφαλο σε δωμάτιο ξενοδοχείου με τον άνδρα δίπλα της. Εκείνος την μετέφερε στο χόστελ που έμενε και στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Όπως αποδείχτηκε ο άνδρας αυτος είχε βιάσει με τον ίδιο τρόπο άλλες τρεις τουρίστριες.

Ο βιασμός ήταν το ένα που υπέστη η γυναίκα. Στη συνέχεια υπέστη και έναν δεύτερο πιο μακροχρόνιο “βιασμό” από το ελληνικό δημόσιο. Κατήγγειλε το περιστατικό την επόμενη ημέρα ωστόσο ο ιατροδικαστής που την είδε συνέταξε την έκθεση με πέντε χρόνια καθυστέρηση… Η υπόθεσή της ορίστηκε να εκδικαστεί έξι φορές και έξι φορές πήρε αναβολή.

Στις δύο πρώτες δίκες η κλήτευση (2006 και 2007) παραδόθηκε στο ξενοδοχείο που έμενε ως τουρίστρια με αποτέλεσμα να μην ενημερωθεί εγκαίρως. Την τρίτη φορά (2007) ενημερώθηκε εκπρόθεσμα και καταδικάστηκε για λιπομαρτυρία. Την τέταρτη λόγω απεργίας των δικαστικών υπαλλήλων η δίκη αναβλήθηκε (2008). Την πέμπτη φορά (2009) ο κατηγορούμενος δεν μπορούσε να παραστεί λόγω ασθένειας και το 2010 η δικηγόρος του κατηγορούμενου ισχυρίστηκε ότι δεν είχε διαθέσιμη ημερομηνία.

Η ίδια έχει κάνει άπειρα αεροπορικά ταξίδια από και προς την Ελλάδα από τη χώρα της και ακόμη περιμένει… Το μόνο φωτεινό σημείο στην οδύσσεια ήταν ότι το 2007 τελεσιδίκισε η υπόθεση βιασμού ενός άλλου θυματος μίας δανέζας τουρίστριας και ο άνδρας καταδικάστηκε.Ωστόσο λόγω αναστολής της ποινής αφέθηκε ελεύθερος και αναμένεται η εκδίκαση της έφεσης.

Τόσα χρόνια λοιπόν μετά ο δράστης είναι ελεύθερος. Η ίδια λέει ότι “στόχος δεν είναι η εκδίκηση” αλλά “να προστατεύσεις όλες αυτές τις γυναίκες που κινδυνεύουν όσο ο άνθρωπος αυτός κυκλοφορεί ελεύθερος”. “Ακόμη και μία γυναίκα να σωθεί θα είναι κέρδος αναφέρει”.

Τώρα η κ. Κάρνιφ έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της χώρας μας βλέποντας την υπόθεσή της να χρονίζει λόγω γραφειοκρατίας και αστοχιών. Σύμφωνα με το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι και τον δικηγόρο Π. Δημητρά “είναι σχεδόν βέβαιο ότι η Ελλάδα θα καταδικαστεί” από το Ευρωδικαστήριο καθώς το ίδιο έχει επανειλλημένα κρίνει ότι η καθυστέρηση απονομής δικαιοσύνης στην Ελλάδα ισοδυναμεί με παραβίαση του στοιχειώδους δικαιώματος σε μία δίκαιη δίκη.

 

Read More

And More