Κηδεία Γιάννη Διακογιάννη: Θλίψη στο τελευταίο αντίο στο Α’ Νεκροταφείο

Ανείπωτη θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο προκάλεσε η είδηση πως ο Γιάννης Διακογιάννης πέθανε σε ηλικία 91 ετών.

Ο δημοσιογράφος, συγγραφέας, ραδιο-σχολιαστής και παρουσιαστής αθλητικών εκπομπών της τηλεόρασης άφησε την τελευταία του πνοή μετά από προβλήματα υγείας, βυθίζοντας σε πένθος τους αθλητικογράφους της χώρας, αλλά και όσους είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν δίπλα του.

Το μεσημέρι της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε η κηδεία του Γιάννη Διακογιάννη στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, όπου συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες είπαν το τελευταίο «αντίο» στον δημοσιογράφο.

Δες τις εικόνες παρακάτω:

Μένιος Σακελλαρόπουλος

 Γιάννης Πρετεντέρης

Πάνος Σόμπόλος

Γιώργος Χατζηνάσιος-Μαρία Χατζηνάσιου

Γιώργος Χελάκης

7664366

Λευτέρης Αυγενάκης

Αριστοτελία Πελώνη

 

Νίκος Σαργκάνης

Γιάννης Μαμουζέλος

Προκόπης Παυλόπουλος

Αντώνης Κατσαρός

Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Γιώργος Πολυχρονίου

 

Μίμης Δομάζος-Αντώνης Αντωνιάδης

Ο γιος της Ρίκας Βαγιάννη

Ο Γιάννης Διακογιάννης γεννήθηκε το 1931 στην Αθήνα. Ήταν δημοσιογράφος, συγγραφέας, ραδιο-σχολιαστής και παρουσιαστής αθλητικών εκπομπών της τηλεόρασης. Από πολλούς θεωρήθηκε ως ο κορυφαίος του είδους, λόγω των μεγάλων γνώσεών του πάνω στον κλασικό αθλητισμό αλλά και το ποδόσφαιρο, την εμβρίθεια στον τρόπο μετάδοσης και τη γλαφυρότητα του ύφους του.

Η μητέρα του ήταν Γαλλίδα, όπως και η πρώτη του σύζυγος. Ασχολήθηκε με τον αθλητισμό από την εφηβική ηλικία, με ιδιαίτερη αδυναμία στον στίβο. Σπούδασε μουσική στη Γαλλία, όμως τελικά τον κέρδισε η δημοσιογραφία.

Φωτογραφίες: NDP

Read More

And More