Κικίλιας, Καπερνάρος και Ρεπούση οι βουλευτές που ελέγχονται γιατί έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό

Ο Βασίλης Κικίλιας της Νέας Δημοκρατίας, ο Βασίλης Καπερνάρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και η Μαρία Ρεπούση της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι οι τρεις βουλευτές που ελέγχονται γιατί έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό.

Τα ονόματά τους δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Οικονομικών. Εκτός από τους τρεις βουλευτές, για εμβάσματα στο εξωτερικό την περίοδο 2009-2012 ελέγχονται τόσο η σύζυγος του Βασίλη Καπερνάρου όσο και η σύζυγος του πρώην υπουργού Ναυτιλίας, Νίκου Σηφουνάκη.
Από τον πρώτο έλεγχο της λίστας των 24.710 εμβασμάτων που βγήκαν στο εξωτερικό, προκύπτει επίσης ότι την περίοδο 2009-2012 χρήματα στο εξωτερικό έβγαλαν επίσης οι σύζυγοι των βουλευτών Σηφουνάκη και Καπερνάρου.
«Οποιαδήποτε άλλα ονόματα έχουν ακουστεί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών και σημειώνει πως η γενική γραμματεία δημοσίων εσόδων ελέγχει κατά πόσο τα ποσά καλύπτονται από τις φορολογικές δηλώσεις των φορολογουμένων και «δεν έχει στοιχεία ή την αρμοδιότητα για έλεγχο πόθεν έσχες».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βασίλης Κικίλιας προσκόμισε, όπως του ζητήθηκε, τα απαραίτητα στοιχεία τον περασμένο Απρίλιο και τώρα τα στοιχεία αυτά ελέγχονται.

Διάβασε όλες τις λεπτομέρειες και την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών στο Newsit

Read More

And More