Γαλλική μπρουσκέτα με μανιτάρια και κατσικίσιο τυρί

20' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Βάλε γαλλική φινέτσα στο απολαυστικό σου σνακ. Γευστικά μανιτάρια σβησμένα σε σαμπάνια, με ελαφρύ και πικάντικο κατσικίσιο τυρί σε φρυγανισμένη γαλλική μπαγκέτα.
Θερμίδες 260

Συστατικά

  • 3/4 του φλιτζανιού μανιτάρια κρίμινι ψιλοκομμένα
  • 3/4 του φλιτζανιού λευκά μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. βούτυρο ανάλατο
  • 1 σφηνάκι σαμπάνια
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Μπούκοβο
  • 4-5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • Για το κροστίνι: 1 μικρή μπακέτα ολικής κομμένη σε 10 διαγώνιες φέτες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 120 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • Λίγο μπαλσάμικ

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το ελαιόλαδο με το βούτυρο και πρόσθεσε τα μανιτάρια σοτάροντας σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν. Σβήσε με τη σαμπάνια, αλατοπιπέρωσε και πρόσθεσε μια ιδέα μπούκοβο και το θυμάρι. Συνέχισε το ψήσιμο για 6-7 λεπτά ακόμη να καραμελώσουν τα μανιτάρια.
  • Άλειψε τις φετούλες με το ελαιόλαδο, αλατοπιπέρωσε και στρώσε σε σχαρούλα. Βάλε στο φούρνο, στο γκριλ να πάρει χρώμα, γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές. Βγάλε και αφού κρυώσουν λίγο τρίψε την επιφάνειά τους με το σκόρδο
  • Άλειψε 1 κ.σ. από το τυρί σε κάθε φέτα, βάλε μια κουταλιά μανιτάρια και ράντισε ελαφρά με το μπαλσάμικο πριν σερβίρεις.

Tip


Read More

And More