Κυριάκος Μητσοτάκης: Με την πεθερά του στην πρεμιέρα της ταινίας για τη ζωή του πατέρα του!

Μια ειδική προβολή για την ταινία «Ορεινές Συμφωνίες», που επιχειρεί να ρίξει φως σε άγνωστες πτυχές της σύνθετης προσωπικότητάς του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας με εκλεκτούς καλεσμένους. Ανάμεσα σε αυτούς που έδωσαν το «παρών» ήταν η οικογένεια του αείμνηστου πολιτικού και  φυσικά ο γιος του και πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ταινία που σκηνοθέτησε ο Βαγγέλης Ευθυμίου, είναι βιογραφική και αναφέρεται στις σημαντικότερες στιγμές της ζωής του πατέρα του Κυριάκου Μητσοτάκη, Κωνσταντίνου, ο οποίος «έφυγε» τον Μάιο του 2017.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Ντόρα Μπακογιάννη

Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, στην επίσημη προβολή της βρέθηκαν τα παιδιά του: Ντόρα Μπακογιάννη, Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, Κατερίνα Μητσοτάκη και Κυριάκος Μητσοτάκης και φυσικά πολλοί ακόμη. Μαζί με τον πρωθυπουργό, στις πρώτες θέσεις του κινηματογράφου Αθήναιον είδαμε σε μια σπάνια έξοδό της, την πεθερά του Ήβη Γόντικα.

Κυριάκος Μητσοτάκης με την πεθερά του Ήβη Γόντικα

Ήβη Γόντικα

Ακόμη, στη βραδιά παρευρέθηκαν οι: Γιάννα Αγγελοπούλου, Βαρδής και Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Μαριέττα Γιαννάκου, Λίνα Μενδώνη, Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, Χριστιάννα και Κώστας Καίσαρης, αλλά και η εγγονή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Αλεξία.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Η ταινία αφορά τη ζωή του πατέρα του, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και είναι προγραμματισμένη να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 31 Οκτωβρίου, ενώ αποτελεί μια παραγωγή του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Η ταινία πραγματεύεται άγνωστες στιγμές από τη ζωή και την πολιτική πορεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, με φόντο σε πολλές από αυτές τα αγαπημένα του βουνά της Κρήτης, ενώ παρουσιάζονται και ντοκουμέντα από την προσωπική του ζωή.

Ντόρα Μπακογιάννη, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, Αλεξία Μπακογιάννη, Βαρδής Βαρδινογιάννης

Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κατερίνα Μητσοτάκη, Ντόρα Μπακογιάννη

Μάλιστα, στην ταινία περιλαμβάνονται και αποσπάσματα μιας συνέντευξης που έδωσε στον Βαγγέλη Ευθυμίου ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τον Μάιο του 2017, σχεδόν 20 μέρες πριν αποβιώσει, με έμφαση κυρίως σε θέματα περιβάλλοντος.

Μάλιστα, για την περάτωση της ταινίας, το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Μητσοτάκης παρείχε στον σκηνοθέτη πλήρη πρόσβαση σε όλο το αρχείο του, με αποτέλεσμα να σκιαγραφείται η πορεία του από την Κρήτη και την αντίσταση κατά των Ναζί, ως τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στα πολιτικά τεκταινόμενα για περισσότερες από πέντε δεκαετίες, τη σχέση του με τη Μαρίκα Μητσοτάκη και, φυσικά, με τη φύση και τα βουνά της Κρήτης.

Δες φωτογραφίες:

Βαρδής και Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Ντόρα Μπακογιάννη με την κόρη της Αλεξία

Μαριέττα Γιαννάκου

Χριστιάννα και Κώστας Καίσαρης

Γιάννα Αγγελοπούλου, Ντόρα Μπακογιάννη, Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, Βαγγέλης Ευθυμίου

Αλεξία Μπακογιάννη

Λίνα Μενδώνη

Ιωάννης Βαρβιτσιώτης

Η ταινία βγαίνει στους κινηματογράφους στις 31 Οκτωβρίου!

Read More

And More