Μαίρη Μηνά: Ποια είναι η ηθοποιός που εντυπωσίασε ως Πρωθιέρεια στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Η Μαίρη Μηνά θεωρείται αναμφίβολα μια από τις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς στο καλλιτεχνικό στερέωμα. 

Με πλούσιο βιογραφικό, και το βραβείο της Μελίνας Μερκούρη το οποίο της απονεμήθηκε το 2020, η Μαίρη Μηνά έχει καταφέρει να κερδίσει – και όχι άδικα- τον σεβασμό του καλλιτεχνικού κόσμου, τόσο με το ταλέντο όσο και με τη στάση ζωής της.

Φέτος όμως, η γνωστή ηθοποιός είχε τη δυνατότητα να προσθέσει ακόμη έναν σημαντικό ρόλο στο βιογραφικό της, που σίγουρα θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για το μέλλον.

Η Μαίρη Μηνά είναι η φετινή Πρωθιέρεια της Ολυμπιακής φλόγας, που με την επιβλητική της παρουσία τη μεταλαμπάδευσε στον Ολυμπιονίκη, Στέφανο Ντούσκο, στέλνοντας το μήνυμα της ειρήνης και της αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο.

Ποια είναι η Μαίρη Μηνά

Ο ρόλος που σύστησε τη Μαίρη Μηνά στο ευρύ κοινό μέσα από τον ρόλο της Αγγελικής, στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά το 2020, όμως πριν από αυτόν, η ταλαντούχα ηθοποιός είχε κάνει πολλά και σπουδαία βήματα στον καλλιτεχνικό χώρο.

Γεννημένη στα Τρίκαλα, αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή Ωδείου Αθηνών το 2016  και από το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (πρώην ΤΕΙ Κρήτης).

Λίγο αργότερα, δίδαξε θέατρο  στη Σουηδία σε άτομα με ειδικές ανάγκες (Umea Theatre Gruppen) καθώς και στη Βιέννη στο ψυχοθεραπευτικό κέντρο κατά του εθισμού Verein B.AS.I.S.

«Το θέατρο προέκυψε ως μια επιπλέον εκπαίδευση, μιας και ήθελα να ασχοληθώ με την δραματοθεραπεία. Τελικά με κέρδισε. Με κέρδισε αυτή η δυνατότητα για άμεση εμπλοκή που σου προσφέρει το θέατρο» είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή της στο Athinorama, σχετικά με την απόφασή της να ασχοληθεί με την υποκριτική.

Δείγμα της δουλειάς της στο θέατρο είναι οι παραστάσεις Με λένε Έμμα, Ορέστεια- Χοηφόροι, Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι, ΤΣΕΧ-OFF, Άφιξις, Οιδίπους Τύραννος, Άνθρωποι και ποντίκια, Βατράχια, Ορέστης κ.α

Η προσωπική ζωή

Στην προσωπική της ζωή, η Μαίρη Μηνά προτιμά να κρατά χαμηλούς τόνους, αφού -παρότι είναι γνωστή η σχέση της με τον Μιχάλη Σαράντη αλλά και ο ερχομός της κόρης τους στη ζωή-, οι φορές που τους έχουμε δει μαζί σε δημόσιες εμφανίσεις είναι ελάχιστες.

Η σχέση τους μετρά αρκετά χρόνια, και όπως έχει αποκαλύψει ο Μιχάλης Σαράντης, έχουν προχωρήσει σε σύμφωνο συμβίωσης χωρίς να αποκλύουν το ενδεχόμενο ενός θρησκευτικού γάμου.

Η κόρη τους, ήρθε στη ζωή τον Σεπτέμβριο του 2022 για να γεμίσει φως της ζωές τους, και να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο το οποίο φαίνεται να απολαμβάνουν και οι δυο..

Αναμφίβολα, η Μαίρη Μηνά έχει να προσφέρει πολλά ακόμη στο καλλιτεχνικό στερέωμα…

Read More

And More