Μάνος Παπαγιάννης – Σοφία Παυλίδου: Ραντεβού στα δικαστήρια – Όλο το χρονικό της κόντρας τους

Στις δικαστικές αίθουσες θα βρεθούν το επόμενο διάστημα, ο Μάνος Παπαγιάννης και η Σοφία Παυλίδου μετά τη μήνυση που δέχτηκε ο ηθοποιός από την συνάδερφό του, με την κατηγορία του ξυλοδαρμού, όταν το 2018 συμμετείχαν στην ίδια θεατρική παράσταση.

Η πρώτη δίκη μάλιστα έχει οριστεί για τις 4 Μαΐου 2022. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής, Το Πρωινό στον ANT1, ανάμεσα στους μάρτυρες που θα καταθέσουν για την υπόθεση, ένα πρόσωπο – κλειδί αναμένεται να βάλει «φωτιά» με την κατάθεσή του.

Πρόκειται για μια γνωστή ηθοποιό η οποία συμμετείχε στην παράσταση «Πετάει – Πετάει» όπου σημειώθηκε το περιστατικό ανάμεσα στον Μάνο Παπαγιάννη και τη Σοφία Παυλίδου.

Μάνος Παπαγιάννης – Σοφία Παυλίδου: Από το θεατρικό σανίδι στις δικαστικές αίθουσες

Ήταν Ιανουάριος του 2018 όταν η Σοφία Παυλίδου κατήγγειλε δημόσια τον Μάνο Παπαγιάννη για ξυλοδαρμό στα παρασκήνια της θεατρικής παράστασης «Πετάει – Πετάει» στην οποία και πρωταγωνιστούσαν.

«Την Πέμπτη το βράδυ γύρω στις 23:20 που τελείωσε η παράστασή μας ανέβηκα στο καμαρίνι μου και ο κύριος Παπαγιάννης που το καμαρίνι του είναι βρίσκεται στον κάτω όροφο με ρώτησε για ποιο λόγο δεν είπα την ατάκα που συνοδεύεται με μια κίνηση γιατί δεν έκανα την κίνηση», είχε αναφέρει αρχικά η Σοφία Παυλίδου.

Στη συνέχεια μάλιστα η ηθοποιός περιέγραψε στην στιγμή που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον Μάνο Παπαγιάννη.

«Επέστρεψα στο καμαρίνι μου και έκλεισα την πόρτα. Σε δευτερόλεπτα ο κύριος Παπαγιάννης βρέθηκε να κλωτσάει την πόρτα του καμαρινιού μου και να μπαίνει μέσα, με άρπαξε από το λαιμό, με πέταξε κάτω, εγώ έπεσα πάνω στην καρέκλα γιατί είναι μικρό το καμαρίνι. Ευτυχώς δεν χτύπησα στο νεροχύτη παρά μόνο στη σπονδυλική μου στήλη και πετάγομαι στην καρέκλα. Έβριζε κατά τη διάρκεια και έλεγε «εμένα δεν θα μου κλείσει κανένας πόρτες θα σε γαμ@@ω παλιοπ@@α, δεν θα μου ξανακόψεις αστείο» και μετά ήρθε ο συνάδελφος ο Σωτήρης Καλυβάτσης τον τράβηξε και τον κατέβασε κάτω. », είπε μεταξύ άλλων η ηθοποιός. 

Στο νοσοκομείο η Σοφία Παυλίδου

Αμέσως μετά, η ηθοποιός δήλωσε πως βρέθηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να κάνει ακτινογραφίες μιας και οι πόνοι στο σώμα της ήταν έντονοι, όπως είχε περιγράψει στον αέρα του Happy Day και η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

«Επειδή εγώ μίλησα χθες με την Σοφία για αρκετή ώρα, να σας δώσω μια νέα πληροφορία. Πήγαινε στο ΚΑΤ για πρόσθετες εξετάσεις. Το κορίτσι πονούσε πάρα πολύ και ήθελε να κάνει κάποιες ακτινογραφίες για να δει σε τι κατάσταση είναι», είχε αναφέρει η παρουσιάστρια του Alpha.

Μάνος Παπαγιάννης: «Είμαι το θύμα, δεν την χτύπησα»

Δέκα μέρες μετά την καταγγελία κατά του γνωστού ηθοποιού, ο Μάνος Παπαγιάννης αποφάσισε να «σπάσει» την σιωπή του μιλώντας στη Φαίη Σκορδά και στο Πρωινό του ANT1.

 

«Κι εγώ μίλησα άσχημα κι εκείνη μίλησε άσχημα. Κουβέντα στην κουβέντα υπήρξε ένταση και ύβρεις. Φεύγοντας να πάει στο καμαρίνι της και βρίζοντας ταυτόχρονα η Σοφία Παυλίδου -εγώ ήμουν κάτω- ήταν εξαιρετικά εριστική και είπε βρίζοντας αυτό το πράγμα εγώ δεν το κάνω. Και γυμνός όπως ήμουν ανεβαίνω πάνω να ζητήσω τον λόγο και να πω…

«Γιατί δεν την κάνεις; Δεν έχεις δικαίωμα να το κάνεις αυτό Σοφία και άνοιξα έντονα την πόρτα, το παραδέχομαι. Παραβίασα τον χώρο της. Δεκτόν. Άνοιξα έντονα την πόρτα. Το δέχομαι, λάθος μου», ανέφερε αρχικά ο Μάνος Παπαγιάννης για τον καυγά του με την Σοφία Παυλίδου.

Όμως δεν τη χτύπησα αναφέρει ο Μάνος Παπαγιάννης στη συνέχεια. «Είμαι το θύμα. Αμύνθηκα. Εκείνη μου επιτέθηκε», είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ο Μάνος Παπαγιάννης.

Σοφία Παυλίδου: «Το σημάδι της ντροπής»

Στις 25 Νοέμβριου του 2021 με αφορμή την ημέρα της εξάλειψης βίας κατά των γυναικών, η Σοφία Παυλίδου δημοσίευσε στα social media στιγμιότυπο με τις μελανιές στο σώμα της, γράφοντας για στη λεζάντα «Το σημάδι της ντροπής» – Ιανουάριος 2018» δηλώνοντας έτσι πως πρόκειται για το σημάδι από τον ξυλοδαρμό που δέχτηκε το 2018 στο καμαρίνι του θεάτρου από τον Μάνο Παπαγιάννη.

Σοφία Παυλίδου – Μάνος Παπαγιάννης: Οι αντιδράσεις των δικών τους ανθρώπων

Μερικά εικοσιτετράωρα μετά τις κατηγορίες της Σοφίας Παυλίδου κατά του Μάνου Παπαγιάννη, η σύζυγος του ηθοποιού έκανε σχετική ανάρτηση στο facebook.

Αγγελική Δαλιάνη

«Όχι, δεν είναι μάθημα αρχαίων ελληνικών, είναι μάθημα ζωής: να μην δικάσεις κανέναν αν δεν ακούσεις και τις δύο πλευρές. Γράφονται πολλές εξομολογήσεις για κάποιο κακούργο άτομο, άντρα ή γυναίκα, που ήταν ένα ελεεινό τομάρι και πλήγωσε ανεπανόρθωτα αυτόν που εξομολογείται. Η συνέχεια είναι γνωστή: ακολουθούν φλογερά και πύρινα σχόλια σε βάρος του τομαριού, του κατακαθιού της κοινωνίας που πρέπει να καεί στην πυρά και αν ήταν δυνατόν να λιθοβοληθεί δημοσίως για παραδειγματισμό.

Είναι όμως πάντα έτσι; αν ακούγαμε και το τομάρι, είναι βέβαιο ότι θα φθάναμε στην ίδια κρίση; Επίσης, όλοι όσοι βρίζουν τα τομάρια της κοινωνίας που τους πλήγωσαν, ήταν πάντα σωστοί και αδαμάντινοι στις σχέσεις τους; δεν πλήγωσαν ποτέ κανέναν; ήταν ντόμπροι και ξεκάθαροι με όλους; Η απάντηση είναι ένα μεγαλοπρεπές ΟΧΙ. Και τέλος, επικοινωνώντας με άτομα που κλαίγονταν, ακούγοντας ιδιαιτέρως τον πόνο τους, ένα πράγμα κατάφεραν: να με πείσουν ότι το «τομάρι» δεν ήταν και τόσο τομάρι και άλλος ήταν περισσότερο ο προβληματικός της ιστορίας», ήταν η ανάρτηση της Αγγελικής Δαλιάνη.

Χρήστος Φερεντίνος

Και ο Χρήστος Φερεντίνος (πρώην σύζυγος)  Σοφίας Παυλίδου, από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό της, κάνοντας κατά καιρούς δηλώσεις, μέσα από συνεντεύξεις του.

«Ηταν το λιγότερο που θα μπορούσα να κάνω σε κάτι τόσο κραυγαλέο, βίαιο και άδικο. Πολλές φορές μια συγγνώμη αρκεί για να επουλώσει και να διορθώσει τα πράγματα, αλλά, δυστυχώς, αυτή η συγγνώμη δεν υπήρξε ποτέ», είχε αναφέρει ο Χρήστος Φερεντίνος για την υποστήριξή του προς την Σοφία Παυλίδου.

Μάνος Παπαγιάννης – Σοφία Παυλίδου: Ραντεβού στις δικαστικές αίθουσες

Η κόντρα ανάμεσα στον Μάνο Παπαγιάννη και την Σοφία Παυλίδου ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα μετά τα δημοσιεύματα που ήθελαν την ηθοποιό να βρίσκεται στη θέση του κατηγορουμένου, μετά από μήνυση που υπέβαλε ο Μάνος Παπαγιάννης.

Το θέμα μάλιστα πήρε μεγάλες διαστάσεις με την Σοφία Παυλίδου να διαβάζει πλέον παντού πως αντί του Μάνου Παπαγιάννη, θα βρεθεί η ίδια στο ειδώλιο του κατηγορουμένου.

Σοφία Παυλίδου – Νέες δηλώσεις για την δικαστική της διαμάχη με τον Παπαγιάννη

Η ηθοποιός μετά τα δημοσιεύματα αλλά και τις διαστάσεις που πήρε το θέμα, αποφάσισε να δώσει εξηγήσεις, μέσα από ένα βίντεο που ανέβασε στο instagram.

Στο βίντεο η Σοφία Παυλίδου αναφέρει: «Πράγματι, πριν ένα μήνα δέχτηκα ένα τηλέφωνο από τον εισαγγελέα να παραστώ στο δικαστήριο ως κατηγορούμενη, καθώς ο άνθρωπος που έχω μηνήσει, έχει κάνει και αυτός μια καταγγελία 2,5 μήνες μετά και με κατηγορεί ότι του προκάλεσα σωματικές βλάβες. Μάρτυρας στη μήνυση αυτή είναι μόνο ο ίδιος.

Αμέσως επικοινώνησα με τον δικηγόρο μου και με διαβεβαίωσε ότι η δίκη αυτή δεν μπορεί να γίνει, αν δεν γίνει η δική μου που προηγείται και χρονικά. Δεν υπάρχει κάποια ανατροπή. Τα πράγματα συνεχίζουν όπως έχουν. Περιμένουμε. Θέλω να πω σε όλον τον κόσμο που μας ακούει πως αν του συμβεί κάποια παραβατική συμπεριφορά να μην του περάσει από το μυαλό να μην απευθυνθεί στην ελληνική δικαιοσύνη», δήλωσε η ηθοποιός, μεταξύ άλλων.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sofia Pavlidou (@pavlidou.sofia)

Η συνέχεια αναμένεται να δοθεί στις δικαστικές αίθουσες, όπου ο Μάνος Παπαγιάννης και η Σοφία Παυλίδου θα συναντηθούν ξανά, τέσσερα χρόνια μετά την καταγγελία της ηθοποιού.

Read More

And More