Άκης Πετρετζίκης: “Σπίτι μου δεν μαγειρεύω και παραγγέλνω απ΄έξω” – Γιατί δεν μιλάει για την ερωτική του ζωή

O Άκης Πετρετζίκης έκανε ποδαρικό στο  πρώτο Tik Talk και μίλησε για… πολλά στον Αντώνη Σρόιτερ. Μπήκαν όμως και στην κουζίνα όπου ο Άκης έμαθε στον δημοσιογράφο τα μυστικά για το πιο νόστιμο πιτόγυρο! Στην εκπομπή εμφανίστηκε και ο πιο μικρός και πιο φανατικός θαυμαστής του Άκη, ο 6χρονος Σάββας.

Για τον κορονοϊό και την εστίαση: Όλη η χρονιά (το 2020) είναι για πέταμα. Σε δυο χρόνια θα σταματήσουμε να μιλάμε για τον ιο. Η πρώτη φορά που συνειδητοποίησα ότι υπάρχει πανδημία ήταν όταν έκανα για πρώτη φορά τεστ covid.

Επιχειρηματικά το πρώτο μέλημα που είχαμε ήταν οι εργαζόμενοί μας. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον περισσότερο κόσμο. Φοβήθηκα για τα παιδιά που δουλεύουν στα μαγαζιά μου. Ίσως και να ανακουφιστήκαμε αρχικά που μας κλείσανε μέχρι που ήρθαν οι πρώτοι λογαριασμοί. Το πρόβλημα υπάρχει στους οικογενειάρχες. Μισός χρόνος με 500 ευρώ είναι too much. Moυ έχουν ζητήσει βοήθεια συνεργάτες μου και το θεωρώ λογικό. Αν δεν έχεις χρήματα στη άκρη ίσως να μην μπορέσεις να ανοίξεις ξανά το μαγαζί σου. Οι επιχειρηματίες τρώνε τώρα από τα έτοιμα.

Πότε μαγείρεψε για πρώτη φορά ο Άκης Πετρετζίκης; Άρχισα να μαγειρεύω πιτσιρικάς στο Δημοτικό. Η σπεσιαλιτέ μου ως παιδί ήταν κολοκυθοκεφτέδες. 

Για το Μaster Chef: Είναι απίστευτο πώς μπορεί να αλλάξει η ζωή σου. Ήμουν πολύ συνεσταλμένος. Το να πας σε ένα ριάλιτυ θέλει κότσια. Έχουμε δει ανθρώπους να καταστρέφονται αλλά και να απογειώνονται. Μου δήλωσε συμμετοχή ένας φίλος μου. Δεν ξέρω αν θα είχα παρόμοια καριέρα αν δεν είχα πάει. Σίγουρα όμως θα είχα κάνει πολλά πράγματα στη μαγειρική

Πώς είναι στην προσωπική του ζωή. Ανάλογα με το πως είναι οι άλλοι, προσαρμόζομαι. Στους δικούς μου ανθρώπους είμαι ο Άκης. 

Γυναίκα έχεις στη ζωή σου αυτό το διάστημα; Ήρθα στην εκπομπή για να μου κάνεις τέτοιες ερωτήσεις; Ήταν η απάντηση του Άκη. Θέλω να κάνω κάποια στιγμή οικογένεια. Δεν υπάρχει κάτι πιο όμορφο. Ωστόσο προς το τέλος της εκπομπής ο Αντώνης Σρόιτερ επανήλθε στην ερώτηση πώς λένε το κορίτσι του για να τον κάνει να… αποχωρήσει γελώντας!

Το… πολύ πρωινό ξύπνημα: Πλέον ξυπνάω στις 4.30 βλέπω τον Μουτσινά στη επανάληψη, γυμνάζομαι και μετά φεύγω για τη δουλειά.

Η φιλοσοφία μου είναι να δίνω στον κόσμο απλές συνταγές. Παίρνω τις επαγγελματικές συνταγές και τις προσαρμόζω με απλά υλικά για τον καταναλωτή.

Μαγειρεύει στο σπίτι του; Τρώω πολύ  γιατί πρέπει να δοκιμάζω όλα τα φαγητά που ετοιμάζω, αλλά έχω σταματήσει τους υδατάνθρακες. Δεν μαγειρεύω σπίτι μου. Παραγγέλνω φαγητό απ΄ έξω συχνά και ο ντελιβεράς με κοιτάει περίεργα 

Read More

And More