Ελεονώρα Μελέτη για Λιάγκα και Athens Pride: «Συμφωνώ σε πολλά, δεν θα χρησιμοποιούσα τη λέξη κλόουν»

Τα λεγόμενα του Γιώργου Λιάγκα για το Athens Pride σχολιάστηκαν και στο Mega Καλημέρα, με την Ελεονώρα Μελέτη να τονίζει ανοιχτά ότι σε πολλά από αυτά που είπε ο παρουσιαστής συμφωνεί.

Πιο συγκεκριμένα, η παρουσιάστρια τόνισε: «Εγώ συμφωνώ σε πολλά από αυτά που είπε ο Γιώργος Λιάγκας. Ίσως δεν θα χρησιμοποιούσα τη λέξη κλόουν. Σε καμία περίπτωση δεν χρειαζόταν. Παρόλα αυτά από τον Γιώργο το καταλαβαίνω, το κατανοώ.

Εγώ αν βρίσκω ένα λάθος σε όλο αυτό που έχει ξεκινήσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια είναι ότι γίνεται μία προσπάθεια αποδοχής του διαφορετικού. Δεν είναι διαφορετικοί άνθρωποι, είναι άνθρωποι. Δεν υπάρχει λόγος να κάνει κανείς προσπάθεια να αποδεχτεί κανέναν. Γιατί κανένας δεν είναι διαφορετικός. Θεωρώ ότι το αφήγημα έχει κάποια λάθη και πρέπει να πάει από την αρχή».

«Δεν υπάρχει διαφορετικός και για να γίνουν αποδεχτοί όλοι, θα πρέπει να τους φερόμαστε σαν να μην είναι διαφορετικοί. Δηλαδή εμένα το παιδί μου, αν με ρωτήσει γιατί αυτός είναι ντυμένος έτσι, η απάντηση δεν είναι “γιατί αυτός είναι διαφορετικός και πρέπει να αγαπάμε τους διαφορετικούς”, αλλά είναι “γιατί έτσι θέλει, γιατί έχει το δικαίωμα να ντύνεται όπως θέλει”. Αυτό είναι το πρόβλημα. Ο Γιώργος Λιάγκας έχει δίκιο σε ένα σημείο. Θα πρέπει να πάψουμε να αντιμετωπίζουμε τους ανθρώπους αυτούς σαν κάτι διαφορετικό που προσπαθούν να ενταχθούν σε μία κοινωνία. Το πρόβλημα το έχει η κοινωνία που αντιστέκεται στην αποδοχή της πραγματικότητας.

Κι αν θα πρέπει να γίνει κάτι, θα πρέπει να υπάρξει παιδεία από το μηδέν μέχρι και το τέλος έτσι ώστε η κοινωνία να βρει τρόπο και να αποδεχτεί. Αποδέχεται αυτός που έχει το πρόβλημα, το πρόβλημα το έχει η κοινωνία που αντιστέκεται, δεν το έχουν οι άνθρωποι αυτοί. Θα πρέπει να πάψουμε να τους αποκαλούμε διαφορετικούς. Δεν υπάρχει καμία διαφορετικότητα» πρόσθεσε επίσης σε έντονο ύφος η Ελεονώρα Μελέτη.    

Δες όλη τη συζήτηση παρακάτω:

Read More

And More