Ελεονώρα Μελέτη: «Η υποψηφιότητα μου έχει κοινωνικό αποτύπωμα – Είχα συνεργαστεί μέσα στην πανδημία με την κυβέρνηση»

Για την υποψηφιότητα της, αλλά και για την ατζέντα που θα υπηρετήσει στο Ευρωκοινοβούλιο, μίλησε η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, Ελεονώρα Μελέτη, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

«Η πρόταση ήρθε ξαφνικά για τον κόσμο. Για αυτούς που την σκέφτηκαν, νομίζω πως όχι. Γιατί όλα αυτά τα χρόνια -παράλληλα με την τηλεόραση- υπάρχει μια κοινωνική δράση έντονη, σε εθελοντικό επίπεδο βέβαια. Κάτι το οποίο έχω εκφράσει και πολλές φορές μέσα από τις εκπομπές, τις πιο συγκεκριμένες, τις πιο κοινωνικές, μέσα από τις τοποθετήσεις μου και τα βιβλία μου. Υπήρχε ένα κοινωνικό αποτύπωμα, το οποίο με είχε οδηγήσει στην πρώτη συνεργασία που είχα με την Κυβέρνηση στην προώθηση της γραμμής 15900 την περίοδο της πανδημίας», υπογράμμισε η Ελεονώρα Μελέτη.

Ερωτηθείσα για τα θέματα που θέλει να αναδείξει στο Ευρωκοινοβούλιο, απάντησε πως αυτά είναι τα κοινωνικά ζητήματα που καλούμαστε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε. Συγκεκριμένα, όπως τόνισε, «ξεκινάνε από το Δημογραφικό που χρειάζεται μια κοινωνική οριζόντια ευρωπαϊκή πολιτική, αφορούν κοινωνικές ανισότητες, η θέση της γυναίκας στην εργασία και τον κοινωνικό ιστό, η βία. Αυτά είναι αλληλένδετα και πρέπει να μπουν στο τραπέζι της Ευρώπης».

Αναφορικά με το Δημογραφικό, η Ελεονώρα Μελέτη σημείωσε ότι «η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις πρώτες 15 χώρες που αντιμετωπίζουν τις σκληρές συνέπειες του. Η Κυβέρνηση έχει πάρει μέτρα που μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση του και δίνει κίνητρα στους νέους ανθρώπους να νιώσουν ασφάλεια και να δημιουργήσουν οικογένεια».

Στη συνέχεια, η γνωστή δημοσιογράφος και παρουσιάστρια μίλησε για το σουηδικό μοντέλο αντιμετώπισης της δημογραφικής πρόκλησης, το οποίο «έχει βρει τρόπους και έχει απορροφήσει μεταναστευτικό δυναμικό με δεξιότητες και έχει ανοίξει και την αγορά εργασίας στις γυναίκες με πολύ καλύτερες μισθολογικές συνθήκες, που  αυτομάτως μειώνει τις κοινωνικές ανισότητες και βοηθάει στην χειραφέτηση της γυναίκας. Αλλά και έρχεται να συμβάλει και στην αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας».

Σε ερώτηση για το αν δέχεται επιθέσεις πολιτικές ή με άλλο υπόβαθρο, έδωσε ένα παράδειγμα, λέγοντας πως «όταν μια γυναίκα στα social media, σε λέει δολοφόνο εύχεται σε σένα και στο παιδί σου ψόφο και καρκίνο και μπαίνεις στο προφίλ της και βλέπεις ότι είναι μητέρα, τότε δεν υπάρχει πολιτικό υπόβαθρο σε αυτήν την επίθεση. Αλλά και να υπήρχε για ποιο λόγο θα πρέπει οι άνθρωποι να γινόμαστε τόσο τοξικοί, όταν δεν συμφωνούμε με τις πεποιθήσεις κάποιου;», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164