Ελεονώρα Μελέτη: «Με έχουν πει άχρηστη, ανίκανη και ατάλαντη, αυτό η ψυχή μου δε μπορούσε να το αντέξει»

Με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε ο Δημήτρης Πανόπουλος για τη Ναταλία Γερμανού, την οποία χαρακτήρισε «δύσκολο άνθρωπο», η Ελεονώρα Μελέτη θέλησε να μοιραστεί με τους συνεργάτες της τους δικούς της προβληματισμούς, αλλά και κάποιες προσωπικές εμπειρίες. (δες εδώ τι είχε δηλώσει ο Δημήτρης Πανόπουλος)

«Όταν διάβασα τις δηλώσεις του Δημήτρη, λέω “αυτό το παιδί έφυγε από την εκπομπή”; Αυτό νόμιζα. Δεν έχει συνηθιστεί να λέμε κάτι τέτοιο για τις παρουσιάστριες… Το πώς ορίζεται βέβαια το “δύσκολος άνθρωπος” το έχει αφήσει εντελώς φλου… Δε καταλαβαίνω γιατί κάποια πράγματα τα λέμε δημόσια. Πραγματικά κάποια πράγματα στον χώρο μας, δεν τα καταλαβαίνω. Γιατί μέσα από αυτές τις δηλώσεις δημιουργούνται και εντυπώσεις… Εσένα ρε συ Στέφανε, αν σε άδειαζε μια παρουσιάστρια με την οποία έχεις συνεργαστεί θα σου άρεσε;» αναρωτήθηκε η παρουσιάστρια απευθυνόμενη προς τον Στέφανο Κωνσταντινίδη.

«Στις εποχές που ζούμε, το να βγαίνεις και να λες έναν άνθρωπο “δύσκολο όταν κλείνουν τα φώτα” αφήνει περιθώρια και υπονοούμενα για κάποιον κακεντρεχή να σκεφτεί ό,τι θέλει. Θα προτιμούσα να μην ειπωθεί κάτι. Εγώ θέλω να πω κάτι άλλο, αν ήμουν ο Πανόπουλος και μου λέγανε “άνθρακας ο θησαυρός” ή μου το είχαν δείξει από την πρώτη χρονιά, μπορεί να είχα φύγει από μόνη μου. Δε ξέρω.

Εγώ, αυτό που είπε η Ναταλία στον Δημήτρη δε θα μπορούσα να το πω, ακόμα και αν το πίστευα. Υπάρχουν οι άνθρωποι που μπορεί να πουν πολύ σκληρά λόγια σε έναν άλλον και εκείνοι που έχουν μια πιο ανεπτυγμένη ενσυναίσθηση και δε μπορούν να αναλάβουν την ευθύνη να ισοπεδώσουν την ψυχή του άλλου» πρόσθεσε λίγο μετά η Ελεονώρα Μελέτη.

Στη συνέχεια, η Ελεονώρα Μελέτη μίλησε και για κάποιες προσωπικές της εμπειρίες λέγοντας: «Όταν εμένα θα έρθει κάποιος και θα μου πει, “είσαι άνθρακας”, που το έχω ακούσει άπειρες φορές, και με έχουν πει και άχρηστη, ατάλαντη, ανίκανη, εμένα η ψυχούλα μου δε μπορούσε να το αντέξει αυτό μέχρι να θωρακιστώ. Υπάρχουν οι άνθρωποι που πληρώνονται γι’ αυτό, ο παρουσιαστής δεν είναι στη θέση να προσλαμβάνει και να απολύει κόσμο.

Προσλαμβάνει και απολύει κόσμο ο επιχειρηματίας, επειδή δεν έχει χρόνο, βάζει ανθρώπους από κάτω γι’ αυτό. Αν έχεις μια ένσταση, οφείλεις να πας σε αυτόν τον άνθρωπο, να του υποβάλεις την ένστασή σου και αυτός ο άνθρωπος που πληρώνεται γι’ αυτό το πράγμα να βρει έναν τρόπο, χωρίς να σε προσβάλλει, να σε κάνει να καταλάβεις ότι ενδεχομένως θα ήταν καλύτερα να εργαστείς κάπου άλλου».

Read More

And More