Ιβάν Σβιτάιλο – Πόλεμος Ουκρανία: «Η μητέρα μου και η γιαγιά μου είναι στην Κριμαία, πώς να φύγουν;»

Για δέκατη ημέρα συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία από τα ρωσικά στρατεύματα. Ο Ελληνορώσος ηθοποιός, Ιβάν Σβιτάιλο μίλησε στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» και στη Φαίη Μαυραγάνη για τη δραματική κατάσταση.

«Βρέθηκα στο μάτι του κυκλώνα, όπως και όλοι νομίζω. Είναι μία δραματική κατάσταση. Πρέπει να καταλήξουμε να μιλάμε ως άνθρωποι, ως γονείς και να καταφέρουμε να δούμε την κατάσταση πολύπλευρα και να συνεννοηθούμε» ανέφερε αρχικά ο Ιβάν Σβιτάιλο.

«Δε νομίζω ότι υπάρχει υγιής άνθρωπος που να κάθεται και να εύχεται να γίνει η οποιαδήποτε διαμάχη μεταξύ δύο αδερφικών λαών. Εγώ γεννήθηκα στην Κριμαία. Είμαι ελληνικής καταγωγής από την πλευρά της μαμάς, Ελληνορώσος δηλαδή και ελληνοουκρανός από την πλευρά του πατέρα μου. Αυτό είναι το πρόσωπο της Ουκρανίας. Είναι μία μάχη δύο αδερφικών λαών.

Το πιο ανησυχητικό είναι αυτό που συμβαίνει τώρα. Εννοώ ότι υπάρχει έντονα μία διαμάχη μεταξύ των υπερδυνάμεων και στη μέση είναι οι απλοί άνθρωποι. Έχω συγγενείς και στο Χάρκοβο, ενώ στην Κριμαία βρίσκεται η μητέρα και η γιαγιά μου. Ανησυχούν πολύ επειδή το πράγμα αρχίζει και παρατείνεται. Ως προς τα τρόφιμα είναι εντάξει, αλλά με το νερό έχουν ένα ζήτημα. Μέχρι στιγμής καλύπτεται το κενό. Υπάρχουν άλλα πράγματα για τα οποία ανησυχούν αρκετά» πρόσθεσε στη συνέχεια ο ηθοποιός, μιλώντας στη Φαίη Μαυραγάνη.

Μάλιστα, όπως επεσήμανε, οι συγγενείς του δεν μπορούν να φύγουν από τις περιοχές και αυτό ήταν η μεγαλύτερη αιτία που ανησυχούσαν.

Read More

And More