“Λύγισε” ο Νίκος Χαρδαλιάς: “Είναι μια τραγωδία, μια μαχαιριά στην καρδιά”

Νέες δηλώσεις από τον Νίκο Χαρδαλιά. Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων παρουσίασε όλες τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την πύρινη λαίλαπα που την τελευταία εβδομάδα καίει τη χώρα.

«Όλες οι παραιτήσεις στελεχών της κυβέρνησης είναι στο συρτάρι του πρωθυπουργού. Η δική μου είναι πάνω – πάνω (…) γιατί καλούμαι να διαχειριστώ πολύ δύσκολες καταστάσεις», είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Απαντώντας στην ερώτηση της Κατερίνας Σερέτη για το newsit.gr ο Νίκος Χαρδαλιάς, απάντηση με φωνή που «έσπαγε» κάποιες στιγμές:

“Ο κρατικός μηχανισμός πραγματικά έκανε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό. Όμως δεν είμαστε ικανοποιημένοι μετά από μια τέτοια καταστροφή. Και θα πω κάτι: Ο πρωθυπουργός έχει συγκλονιστεί με αυτό που έχει συμβεί. Ήταν εδώ μαζί μας. Τέσσερις φορές τη μέρα ήταν εδώ στο συντονιστικό για να ενημερώνεται. Και όλοι νιώθουμε την ανάγκη να ζητήσουμε συγνώμη στους ανθρώπους που έχασαν το βιος τους. Το αν πραγματικά μπορούσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό ή όχι, μένει να το δούμε στην πορεία και να το αποτιμήσουμε. Εγώ σας έδωσα τα δεδομένα, σας είπα τι είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Σας είπα τι κάναμε για αυτά. Το αν το κάναμε σωστά, αν θα μπορούσαμε να το κάνουμε καλύτερα είναι ένα ζήτημα το οποίο θα το αποτιμήσουμε. Σε κάθε περίπτωση όμως το λέω και το τονίζω: Δώσαμε μια μεγάλη μάχη και η απώλειες ήταν απώλειες μαχητών, όχι πολιτών.”

 

Read More

And More