Μονή Πετράκη: Ανατριχιαστική μαρτυρία του αρχιμανδρίτη Σεβαστιανού: “Τα ράσα έλιωσαν, έγιναν κουρέλια”

Ο γραμματέας του συνοδικού δικαστηρίου, αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός, μίλησε στο T-live για την επίθεση με καυστικό υγρό σε επτά μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη, αλλά και την κατάσταση της υγείας του.

«Σήμερα είμαι κάπως καλύτερα, με εγκαύματα στο κεφάλι, στον λαιμό και το χέρι. Δε μπορούσαμε καν να το υποπτευθούμε και να το πιστέψουμε. Είχαμε λάβει τα μέτρα μας, έχουμε αστυνομική δύναμη από το τμήμα Συντάγματος. Εγώ ήμουν ο πρώτος που έριξε το καυστικό υγρό, καυστική ποτάσα πρέπει να ήταν. Όπως άνοιξε το μπουκάλι, έπεσε πάνω μου και μου έκαψε όλα τα ρούχα. Έγιναν κουρέλια αυτόματα τα ράσα. Βγήκα αμέσως και ειδοποίησα τον αστυνομικό» ανέφερε αρχικά ο αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός.

Και στη συνέχεια πρόσθεσε στο T-live: «Είπε στον μητροπολίτη Ζακύνθου ότι εσύ δε θα προλάβεις να πας στη μητρόπολή σου, απειλούσε ότι θα σκοτώσει τον μητροπολίτη Βεροίας. Δεν ήταν στην αίθουσα, αλλά ήταν εκείνος που τον είχε παραπέμψει στο συνοδικό δικαστήριο. Το συμβάν έγινε περίπου στις 19.15, όταν είχαμε πάρει την απόφαση της καθαίρεσης. Δε θα μπορούσαμε να υποπτευθούμε τι έκρυβε μέσα στα ράσα, γιατί, όπως ξέρετε, είναι φαρδιά. Προφανώς, αυτός έκρυβε την τσάντα με το καυστικό υγρό μέσα στα ράσα».

Δες όλα όσα είπε στο T-live στο παρακάτω βίντεο:

 

Read More

And More