Νίκος Ψαρράς για τις καταγγελίες στο θέατρο: “Χαίρομαι που καθαρίζει το τοπίο”

Ο Νίκος Ψαρράς με αφορμή τον ρόλο του στη σειρά “Αγγελική”, παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή Pop up και μίλησε για την οικογένειά του και τη σχέση που έχει με τον γιο του, αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του θεάτρου με το θέμα των καταγγελιών κατά γνωστών ηθοποιών.

Για την σύζυγο και τη σχέση με τον γιο του, Πάνο: “Δεν αισθάνομαι ότι έκανα μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή μου επειδή δημιούργησα οικογένεια. Η σύζυγός μου με ηρέμησε, με ησύχασε. Είναι πολύ όμορφη η ζωή μας. Ο ερχομός του γιου μου άλλαξε τη ζωή μου ριζικά και στο λέω θετικά. Παύεις να είσαι εγωιστής και έχεις ένα πλάσμα που θέλει να του μάθεις το σύμπαν από το μηδέν.

Είμαι πιο επιεικής και ευάλωτος από τη μαμά του. Η μαμά του είναι πιο αυστηρή. Ο κορονοϊός φρόντισε και έτσι τον τελευταίο χρόνο είμαι κυρίως μπαμπά του Πάνου τόσο που ανησυχεί πότε το “κακό” θέατρο θα ανοίξει ξανά. Του αρέσει πολύ που είναι όλα κλειστά.

Ξέρεις με τα παιδιά, εκεί που νομίζεις ότι είσαι εσύ ο δάσκαλος, πολλές φορές βρίσκεσαι στη θέση του μαθητή. Δεν διάβαζα πολύ αλλά ήμουν καλός μαθητής. Μετά το λύκειο που τέλειωσα έδωσε εξετάσεις στη Δραματική Σχολή και πέρασα με την τρίτη. Ήταν και είναι αυστηρά”.

Για την κατάσταση που επικρατεί στο θέατρο, μετά τον κορονοϊό αλλά και τις καταγγελίες κατά γνωστών προσώπων: “Εγώ πολύ χαίρομαι που μέσα στη μούρλα που ζει το επάγγελμα μου, με το #metoo και καλά κάνουμε και το ζούμε αυτό για να καθαρίσει το τοπίο, θέτουμε κάποια ζητήματα για το πώς θέλουμε να είναι η δουλειά μας, όταν ανοίξουν τα θέατρα. Θέλουμε την άδεια, γιατί να μπορεί να είναι ηθοποιός ο καθένας; Εγώ μπορώ να κάνω ένα χειρουργείο; Πρέπει να το σπουδάσεις. Γιατί ξεφτιλίζουμε μία τόσο δύσκολη τέχνη. Το ότι υπάρχουν 10 – 20 άνθρωποι από τους 7.000 ηθοποιούς που είναι πολύ ιδιαίτεροι ή  δεν έχουν φερθεί έτσι όπως έπρεπε… Ο φούρναρης της γειτονιάς μου με ρώτησε “τι γίνεται στο θέατρο;” και εγώ του απάντησα “ό,τι και στον φούρνο σου”. 

Μου λείπει πολύ το θέατρο. Δεν πιστεύω στο live streaming αλλά είναι μια ωραία ιδέα για να κρατηθεί το θέατρο”.

Δες το βίντεο:

Read More

And More