Νίκος Χαρδαλιάς: Η κριτική που δέχεται, η επίθεση στη Θεσσαλονίκη και η αρχή του τέλους της πανδημίας

Καλεσμένος την εκπομπή του Τάκη ΧατζήDirect” βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης ο Νίκος Χαρδαλιάς. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων μίλησε για το τρίτο κύμα της πανδημίας, την κριτική που δέχεται, την επίθεση στη Θεσσαλονίκη, την οικογένειά του αλλά και το τέλος αυτής της περιπέτειας με τον κορονοϊό.

Για το τρίτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού: “Στην Ελλάδα αντιστεκόμαστε και παλεύουμε ακόμα για το τρίτο κύμα. Είναι σκληρή η προσπάθεια και νομίζω ότι επειδή η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων με ένα υποδειγματικό τρόπο, με επιμονή και υπομονή τηρεί τα μέτρα νομίζω έχουμε καταφέρει πολλά πράγματα. Αυτή τη στιγμή και δεδομένου ότι βρισκόμαστε στην αρχή ενός διαστήματος που θα μας οδηγήσει σε λύση πρέπει να παραμείνουμε προσεχτικοί. Το πολύ σημαντικό είναι ότι υπάρχει ελπίδα. Πρέπει να προστατέψουμε τους ανθρώπους που αγαπάμε και να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες”.

Για το εμβόλιο του κορονοϊού: “Εγώ έκανα το εμβόλιο και δεν έχω πάθει το παραμικρό. Είμαι μια χαρά! Ήδη έχουμε φτάσει στους 8.500 εμβολιασμούς. Το θέμα είναι να είμαστε έτοιμοι όταν έρθουν τα εμβόλια να μπορέσουμε σε χρόνο άμεσο να τα κάνουμε στον πληθυσμό. Είμαστε έτοιμοι και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όλα θα πάνε όπως πρέπει. Το υπουργείο υγείας έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στην επάρκεια των εμβολίων”.

Για την κριτική που δέχεται: “Το “Hard Nick” δεν με πείραξε. Αυτά είναι τα αρχικά του ονόματός μου. Ποτέ δεν με ενοχλεί το χιούμορ και προσπαθώ να το ενθαρρύνω. Η κριτική μας βοηθά να γινόμαστε καλύτεροι και να διορθώνουμε τα λάθη. Η κριτική έχει αξία για εμάς που ασχολούμαστε με τα κοινά. Να προσπαθούμε να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Εμένα με ενδιαφέρει να είμαι σοβαρός στη δουλειά μου. Υπάρχουν ακόμα κάποιες ισοπεδωτικές κριτικές που μπλέκουν την οικογένειά μου και είναι στα όρια της χυδαιότητας”.

Για τις άσχημες στιγμές που συμβαίνουν: “Καθημερινά συμβαίνουν άσχημες στιγμές που νιώθεις την αμηχανία και πρέπει να πάρεις γρήγορες αποφάσεις, να κάνεις εισηγήσεις. Αλλά αυτή είναι και η ευθύνη που κουβαλάει ο καθένας μας και η ανάγκη να είναι αποτελεσματικός και χρήσιμος. Υπάρχει άγχος για κάποια πράγματα. Παίρνουμε αποφάσεις που θέλουμε να ξέρουμε τι αντίκτυπο έχουν σε επίπεδο κοινωνίας σε σχέση με το αποτέλεσμα. Τώρα ξέρουμε πως να προστατευθούμε από τον ιό. Εμείς στην πολιτική προστασία δεν έχουμε την πολυτέλεια να φοβόμαστε. Όταν δέχθηκα επίθεση στη Θεσσαλονίκη ήταν μια δύσκολη στιγμή γιατί ήταν και η κόρη μου μπροστά”.

Για την οικογένειά του: “Η μεγάλη μου κόρη πηγαίνει στο Πανεπιστήμιο και η μικρή στην τρίτη δημοτικού. Με πειράζουν και οι δυο κόρες μου για την δουλειά που κάνω. Το κόστος της δουλειάς είναι ότι δεν μπορώ να βλέπω την οικογένειά μου όσο θα ήθελα και όπως θα ήθελα”.

Για το τέλος του κορονοϊού: “Λίγο ακόμα. Ξέρω ότι έχουμε κοπιάσει όλοι, ξέρω ότι ο κόσμος ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις, ξέρω όμως ότι είμαστε στην αρχή του τέλους. Λίγες εβδομάδες ακόμα, λίγους μήνες ακόμα για να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα που έχουμε χάσει”.

Read More

And More