Ντόρα Μπακογιάννη: Τι είναι το πολλαπλό μυέλωμα με το οποίο διαγνώστηκε;

Η Ντόρα Μπακογιάννη αποκάλυψε το πρωί της Δευτέρας 20 Οκτωβρίου ότι έχει καρκίνο. Πιο συγκεκριμένα, η πολιτικός σε ανάρτησή της στο διαδίκτυο εξομολογήθηκε πως διαγνώστηκε με πολλαπλό μυέλωμα, στέλνοντας το δικό της μήνυμα.

Η αντιπρόεδρος ελληνικής ομάδας μελέτης πολλαπλού μυελώματος, κ. Ειρήνη Κατωδρίτου μίλησε στο T-live και την Τατιάνα Στεφανίδου για το τι είναι ακριβώς το πολλαπλό μυέλωμα.

«Το πολλαπλό μυέλωμα είναι μία κακοήθεια, ένα νεόπλασμα του αιμοποιητικού ιστού που χαρακτηρίζεται από τον πολλαπλασιασμό των παθολογικών πλασματοκυττάρων. Είναι κύτταρα τα οποία σε φυσιολογικές συνθήκες παράγουν τα αντισώματα αλλά όταν γίνονται νεοπλασματικά παράγουν μία ανοσοσφαιρίνη, μία πρωτεΐνη η οποία δεν θα έπρεπε κανονικά να παράγεται. Αυτό το νόσημα διαγιγνώσκεται σε μία ηλικία 69 με 70 έτη και όπως ήδη είπατε στην Ελλάδα έχουμε 500 τέτοιες περιπτώσεις ανά έτος» είπε η κ. Ειρήνη Κατωδρίτου στην Τατιάνα Στεφανίδου.

«Το πολλαπλό μυέλωμα είναι μία αιματολογική νόσος και η παθολογία της ξεκινά από τον μυελό των οστών. Επομένως, μπορεί να προκαλέσει στα οστά κάποιες μικρές βλάβες» πρόσθεσε στο T-live.

Δες περισσότερα στο βίντεο:

 

 

Read More

And More