Πατήρ Χρήστος Μήτσιος: Ο εκπληκτικός ιερέας που εξομολογεί νέους με κιθάρες και ποτά

Ο  πατέρας Χρήστος Μήτσιος,  γνωστός και ως «Παπά – ΠΑΟΚ» βρέθηκε  για ακόμη μια φορά, στο «The 2Night Show», σε μια πολύ ανθρώπινη συζήτηση με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Μοιράστηκε μαζί του τη χαρά που νιώθει όταν τον πλησιάζουν οι άνθρωποι για να τους ευλογήσει, ενώ αποκαλύπτει πως έχει κάνει μαζικές εξομολογήσεις φανατικών ΠΑΟΚΤζήδων. Τέλος, μίλησε  για τον ρόλο της εκκλησίας και των κληρικών, αυτές τις δύσκολες ημέρες που διανύει η ανθρωπότητα, και με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο, γλυκαίνει τις ψυχές μας.

“Εξομολογώ και συνήθως το βράδυ έρχεται νεολαία. Σε μένα έρχονται οι 30 και κάτω. Τους έχω τις κιθάρες και τα ποτά τους και μετά συνεχίζουμε την εξομολόγηση”. Τα νέα παιδιά τα ενοχλεί η υποκρισία των μεγάλων και κυρίως εμείς στο χώρο της εκκλησίας. Ότι έχουμε κάνει την κοινωνία ένα σύστημα και δεν νοιαζόμαστε για την ψυχή των ανθρώπων.

Έρχεται για εξομολόγηση μια όμορφη ξανθιά και κλαίει κλαίει… Είμαι από τη Ρωσία και από τα 12 μέχει τα 14 με βίαζε ο θείος μου. Το είπα στον πατέρα μου αλλά μεθούσαν και οι δυο. Φεύγω και μένα στα παγκάκια στη Μόσχα. Με έβαλαν στη δουλειά…  Με πούλησαν σε τρεις χώρες. Εδώ στη Θεσσαλονίκη πήγα με ένα νεαρό του λέω για τη ζωή μου και με πήρε και φύγαμε. Ξεκίνησα μια νέα ζωή και σε είδα και ήρθα να σε δω. Μπορεί να πήγα με χιλιάδες άνδρες. Σε οργασμό δεν ήρθα ούτε με έναν. Με το μόνο που ήρθα σε οργασμό ήταν με το παλικάρι που με αγάπησε. Αυτή ήταν παρθένα γυναίκα στην ψυχή. Ήξερε να κρατάει καθαρή την ψυχή της όσο κανένας μας.

Ο Θεός ακούει αυτούς που νομίζουμε ότι δεν είναι καλοί χριστιανοί. Δεν ακούει αυτούς που κάνουν μεγάλους σταυρούς. Ο Θεός ακούει τους ταπεινούς.

Ως φοιτητής πήγαινα στον Γέροντα Παΐσιο και του τα έχωνα. Είχα αμφισβήτηση αλλά εκείνος είχε την έννοια να μη με στεναχωρήσει. Ο Χριστιανός ότι νηστείες κι αν κάνει αν δεν έχει αγάπη για τον συνάνθρωπο δεν είναι Χριστιανός. Πρέπει να σπείρουμε την αγάπη.

Ο πατέρας Χρήστος μίλησε και για τον παπά Φώτη που πέθανε πρόσφατα και έχει προσφέρει με την καλοσύνη τους σε πολλούς ανθρώπους. Σπούδαζε παιδιά βοηθούσε όπου μπορούσε. Είχε σώσει έναν τραυματισμένο Γερμανό στην κατοχή. Αυτός θα είναι ο επόμενος Άγιος” 

Read More

And More