Υπόθεση Λιγνάδη: Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι ανακρίτριας – Λιγνάδη που οδήγησαν στην προφυλάκισή του

Μετά από σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, ο Δημήτρης Λιγνάδης κρίθηκε προφυλακιστέος τα ξημερώματα της Παρασκευής. Λίγες ώρες αργότερα, κρίθηκε έκτακτη η μεταγωγή του στις φυλακές της Τρίπολης (Διάβασε εδώ πώς πέρασε το πρώτο 24ωρο στη φυλακή).

Η ΕΡΤ, στο δελτίο ειδήσεων των 12 μ.μ. παρουσίασε σήμερα μερικές από τις ερωτήσεις που δέχτηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης από την ανακρίτρια.

Ανακρίτρια: Ο Ε.Α. θα είχε κάποιο λόγο να προβεί σε κάποια κατηγορία τόσα χρόνια μετά;

Δημήτρης Λιγνάδης: Δεν γνωρίζω για ποιο λόγο, θα μπορούσα όμως να εικάσω ότι επειδή εδώ και πάρα πολύ καιρό, έχει προεξοφληθεί μια προαναγγελθείσα καταιγίδα φημών και καταγγελιών σε βάρος μου, θεωρώ ότι άνοιξε μια χοάνη που ο καθένας θα μπορούσε για «χ» λόγους να πει το κατιτίς του. Εάν θα έπρεπε να εικάσω κάποιο λόγο θα ήταν ίσως ότι δεν μπόρεσε να γίνει στη ζωή του, όπως μου είχε πει, αυτό που ήθελε, ένα μοντέλο – τραγουδιστής στυλ Ρουβάς.

Η μοναδική αιτία για τον Λιγνάδη να μπει στο στόχαστρο της δικαιοσύνης ήταν η έχθρα του με ηθοποιούς και παράγοντες του ΣΕΗ. «Οι δικηγόροι Ιωάννης Βλάχος και Μαρία Κουρτέση έκαναν open call στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης “ελάτε να με καταγγείλλετε”».

Ανακρίτρια: Λέτε λοιπόν πως η μήνυση του Α. είναι κίβδηλη, ότι ο δικηγόρος κατασκεύασε τη μήνυση του Α;

Δημήτρης Λιγνάδης: «Ο συγκεκριμένος άνθρωπος, έφτιαξε μια καταγγελία από το πουθενά. Δεν ξέρω ποιο ήταν το έναυσμα. Λέω λοιπόν ότι το περιεχόμενο της μήνυσης το κατασκεύασε ο ως άνω δικηγόρος».

Ανακρίτρια: Εσείς με την ιδιότητά σας ως ενός καταξιωμένου σκηνοθέτη — ηθοποιού, κάνατε συχνά παρέα με τον … τον …. και τα άλλα παιδιά;

Δημήτρης Λιγνάδης: Ποτέ, είχαμε όμως φιλική οικειότητα. Εγώ δεν είμαι σαν τους άλλους ηθοποιούς. Δεν κάνω παρέα μόνο με ανθρώπους του σιναφιού μου, μπορώ να κάνω παρέα και με ανθρώπους που γνώρισα σε ένα παγκάκι, όπως και με μια τρελή που έχω γνωρίσει στο Σύνταγμα, πράγμα που έχει συμβεί. Φανταστείτε ότι εγώ ενώ έχω μια βεράντα που βλέπει θάλασσα, μπορεί να πάω να πιω τον φραπέ μου στο πεζούλι του Αγίου Παύλου ή στο Σταθμό Λαρίσης. Στα γηπεδάκια του Σταθμού Λαρίσης έπαιζα μπάλα, μέχρι πριν από δυο χρόνια, με όλους τους αλλοδαπούς.

Ανακρίτρια: Δεν σας προξενεί εντύπωση ότι ο … περιγράφει τη σεξουαλική σας αυτή πράξη με τη χρήση βίος, εξαιρετικά αναλυτικά;

Λιγνάδης: Δεν μου κάνει εντύπωση, γιατί οι περιγραφές τις οποίες διάβασα, είναι τραγελαφικές και σε κάθε άλλη περίπτωση θα μου προκαλούσαν θυμηδία.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης απάντησε και στον σκηνοθέτη, που τον κατηγορεί ότι είχε σχέσεις με παιδιά του Αρσακείου. «Ψεύδεται ασυστόλως όταν λέει ότι διατηρούσα εξωσχολικές σχέσεις με παιδιά του Αρσάκειου το 1999 – 2000. Εγώ στο Αρσάκειο εργάστηκα από το 1993 περίπου έως το 2001, γιατί το 2002 πήγα στο Κολλέγιο όπου εργάστηκα για τρία χρόνια. Και στα δυο σχολεία είχα το εργαστήριο θεάτρου και έκανα μάθημα και σε αγόρια και σε κορίτσια. Οι γονείς και τα παιδιά του Αρσάκειου καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μου εκεί, είχαν και έχουν τεράστια εκτίμηση στο πρόσωπό μου. Περίπου 500 παιδιά του Αρσάκειου, Γυμνάσιου και Λυκείου, διδάχτηκαν θέατρο από εμένα».

Δες το σχετικό βίντεο:

Read More

And More