Καπνιστό κοτόπουλο σε αρωματικά φύλλα Jasmine Tea

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Γίνεται το κοτόπουλο καπνιστό μέσα στο τηγάνι σου; Κι όμως γίνεται, είναι ευωδιαστό, γευστικό και κυρίως πανάλαφρο. Για εσένα που αναζητάς τρόπους να αρωματίσεις τη δίαιτά σου ή απλά θέλεις να δοκιμάσεις νέες γεύσεις.
Θερμίδες 197

Συστατικά

  • 2 στήθη κοτόπουλου
  • ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ: 75 γρ. ρύζι jasmine
  • 50γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 25 γρ. φύλλα τσάι γιασεμί (jasmine tea)
  • ΓΙΑ ΤΟ DRESSING: 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 60ml χυμό Lime
  • 20ml ταϋλανδέζικη σος (θα τη βρεις στο ράφι με τα delicatessen)
  • Φρέσκια ρόκα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πάρε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και ανασήκωσε τις άκρες ώστε να σχηματίσεις ένα πουγκάκι
  • Γέμισε το αλουμινόχαρτο με τα υλικά για το κάπνισμα και βάλε το αλουμινόχαρτο στη βάση ενός γουοκ ή βαθιού τηγανιού με καπάκι
  • Άνοιξε την εστία σου σε δυνατή φωτιά ώσπου να αρχίσουν τα φύλλα τσαγιού να καπνίζουν.
  • Αμέσως τοποθέτησε τα στήθη κοτόπουλο με σχαρούλα επάνω από το αλουμινόχαρτο, σκέπασε το τηγάνι και χαμήλωσε τη φωτιά για να μην καεί το μείγμα
  • Άφησε το κοτόπουλο να καπνιστεί για 15 λεπτά, μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο
  • Στο μεταξύ ετοίμασε το dressing, πολύ απλά αναμειγνύοντας όλα τα υλικά μαζί, τη ζάχαρη, το χυμό lime και τη σος
  • Σέρβιρε με φρέσκια ρόκα, τα κομμάτια κοτόπουλο σε φετούλες και το dressing

Tip


Read More

And More