Μόνικα Μπελούτσι: Καθήλωσε στην πρώτη της παράσταση στο Ηρώδειο – Οι φωτογραφίες του TLIFE

Η Μόνικα Μπελούτσι, μία από τις διασημότερες και ωραιότερες σταρ του παγκόσμιου κινηματογράφου, ανέβηκε σήμερα για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή του Ηρωδείου ερμηνεύοντας επιστολές και αναμνήσεις της Μαρίας Κάλλας σαγηνεύοντας τους θεατές που έσπευσαν να την απολαύσουν υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Τομ Βολφ.

Η αισθαντική ανάγνωση από την Μόνικα Μπελούτσι των αδημοσίευτων κείμενων και επιστολών της Ελληνίδας ντίβας της όπερας, «Μαρία Κάλλας: Επιστολές και Αναμνήσεις» έκανε πρεμιέρα τον Νοέμβριο του 2019 στο θέατρο Marigny στο Παρίσι και ολοκλήρωσε τις παραστάσεις της την περασμένη άνοιξη μετά από μια sold out σεζόν κατά την οποία όμως δεν είχε μπορέσει να βρεθεί στη χώρα μας λόγω κορονοϊού.

Σήμερα, η Μόνικα Μπελούτσι κατάφερε να καθηλώσει με την ερμηνεία της το πλήθος κόσμου που ανυπομονούσαν να την απολαύσουν ενώ το ίδιο αναμένεται να κάνει και τις επόμενες δυο μέρες.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που έσπευσαν στο Ηρώδειο για να απολαύσουν αυτή τη μοναδικής ερμηνείας παράσταση είναι και οι: Κώστας Μπακογιάννης, Σία Κοσιώνη, Εκρέμ Ιμάμογλου, Νατάσα Παζαϊτη, Άννα Βίσση, Χρύσανθος Πανάς, Μαρίνα Πατούλη, Βασίλης Αποστολόπουλος, Ρόη Αποστολοπούλου, Τρύφωνας Σαμαράς, Χριστίνα Παππά, Γιώργος Βάλαρης, Ράνια Θρασκιά, Μίνα Παπαθεοδώρου Βαλυράκη, Αλέξανδρος Κασσανδρινός, Θοδωρής Θεοδωρίδης, Στέλλα Καπεζάνου, Γιώργος Περρής, Μάριος Φραγκούλης, Αναστασία Ζαννή, Τζωρτζίνα Παγώνη και Δημήτρης Γιώτης.

O Πέτρος Χόντος με τον φωτογραφικό φακό του TLIFE ήταν εκεί και εξασφάλισε μερικά αποκλειστικά στιγμιότυπα.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Η ανάγνωση βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Τομ Βολφ -σκηνοθέτη και της παράστασης, αλλά και της πρόσφατης ταινίας «Maria by Callas»- στο οποίο συγκέντρωσε πάνω από 350 αδημοσίευτα γράμματα της Κάλλας, γραμμένα από την ίδια στη διάρκεια 30 ετών (1946-1977).

Φέρνοντας στο φως κρυφές και άγνωστες πτυχές της Μαρίας Κάλλας, η Μόνικα Μπελούτσι θα μας ταξιδέψει στη ζωή και την καριέρα της μεγάλης ντίβας. Από την παιδική της ηλικία στη Νέα Υόρκη, ως τα χρόνια του πολέμου στην Αθήνα και από τα πρώτα βήματα της καριέρας της ως στο γάμο της και τον κατοπινό της θυελλώδη έρωτα για τον Αριστοτέλη Ωνάση, σε μια ζωή που χαρακτηρίστηκε από επιτυχίες, δόξα, φήμη, σκάνδαλα και προσωπικές σιωπηρές δοκιμασίες.

Τη Μόνικα Μπελούτσι, πλαισιώνουν μουσικά οι ήχοι της Καμεράτας-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, υπό την διεύθυνση του κορυφαίου Έλληνα μαέστρου, Γιώργου Πέτρου.

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Read More

And More