Η beauty editor σου δείχνει τις αγαπημένες της τάσεις μακιγιάζ για το φθινόπωρο!

Για ένα πολύ μεγάλο διάστημα βλέπαμε στα catwalks και έπειτα σε κάτι it girls στον δρόμο να φοράνε underboob tops. Γιατί ήταν τεράστια τάση. Δεν θα διαφωνήσω. Αλλά όταν είσαι κανονικός άνθρωπος πόσο εύκολα μπορείς να φορέσεις ένα top που είναι το μισό στήθος σου έξω και να περάσεις απέναντι την Κηφισίας; Not me!

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι εκεί έξω, στον κόσμο της μόδας και της ομορφιάς υπάρχουν δεκάδες τάσεις τις οποίες δεν μπορείς να υποστηρίξεις. Όλες. Για την ακρίβεια: μπορείς να υποστηρίξεις καναδυό!

Διανύουμε μια ολοκαίνουργια σεζόν, οι τάσεις στο μακιγιάζ είναι πολλές και διαφορετικές (και φέτος υπάρχει μακιγιάζ! Μπόλικο!) και παρακάτω σου έχουμε μερικές ιδέες για το πώς να βαφτείς τη νέα σεζόν και να βγεις εκεί έξω στον κόσμο χωρίς να έχεις το άγχος ότι όλοι σε κοιτάνε περίεργα!

Metallics

Οι μεταλλικές σκιές είναι το μεγάλο do της σεζόν και το look του οίκου Balmain ήταν ένα από τα πιο αγαπημένα μου και, όπως βλέπεις, δεν μιλάω μόνο για το μακιγιάζ. Το συγκεκριμένο makeup look είναι αρκετά edgy που σημαίνει ότι α) δεν μπορείς να πας στο γραφείο με αυτό (εκεί φλερτάρεις με το “με κοιτάνε περίεργα”) β) καλό θα ήταν να το σετάρεις με ένα πιο “ήσυχο” ρούχο για να μην είναι πολύ busy. Σε σχέση με τις αποχρώσεις το tip είναι: χρυσή μεταλλική σκιά αν είσαι σκουρόχρωμη, ασημί αν τα χρώματά σου είναι πιο ανοιχτά και σε κάθε περίπτωση κάνε blending με ένα μαύρο μαλακό μολύβι που θα σβήσεις με ένα ειδικό fluffy πινέλο. Last chance info: μην τραβήξεις τις σκιές αρκετά πιο πέρα από τις εξωτερικές σου γωνίες αν τα μάτια σου έχουν ήδη μακρινή απόσταση μεταξύ τους!

Berry κραγιόν

Κάθε τέτοια σεζόν το berry κραγιόν είναι η beauty ασφάλειά μας. Με άλλα λόγια: δεν ξέρεις τι μακιγιάζ να κάνεις; Βάλε ένα berry κραγιόν. Μου αρέσει πολύ όταν σετάρεται με sleek μαλλιά- χωρίστρα στη μέση και το αγαπώ περισσότερο χωρίς μάσκαρα αλλά με γεμάτα φρύδια. Ένα tip: κάνε το περίγραμμα με berry μολύβι και γέμισε και την επιφάνειά των χειλιών σου. Έτσι, αν το κραγιόν σου φύγει δεν θα μείνει από κάτω εκείνη η περίεργη και… akward γραμμή περιμετρικά των χειλιών σου.

Huge βλεφαρίδες (αλλά στα μέτρα σου)

Δεν μου αρέσει να φοράω μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες γιατί πιστεύω ότι κάνει το βλέμμα καθοδικό χωρίς λόγο αλλά μιας και φέτος τα trends επιβάλλουν τις βλεφαρίδες τύπου Twiggy είπα να το δοκιμάσω. Το αποτέλεσμα μου άρεσε αλλά αυτό που μου άρεσε περισσότερο ήταν το tip που έμαθα αναζητώντας περισσότερα για τις huge βλεφαρίδες. Έτοιμη για το one million dollar tip; Βάλε κοντά στην ρίζα των βλεφαρίδων σου ιριδίζουσα ασημί σκιά κι έπειτα άπλωσε μάσκαρα ως συνήθως. Η αντίθεση λευκού- μαύρου θα κάνεις τις βλεφαρίδες σου να δείχνουν πολύ εντονότερες απ’ότι συνήθως!

Edgy eyeliner

Δεν τα πάω καθόλου καλά με το eyeliner αλλά γοητεύομαι πάντα από το sexy αποτέλεσμα που δίνει στο βλέμμα. Επίσης: είμαι fan της Τζένης Καρέζη (ορίστε, το ΄πα!) κυρίως γι’αυτή την πονηρή και πανέξυπνη ματιά της που φαινόταν ακόμη εντονότερη χάρη στο eyeliner και του οίκου Chloe που ενώ μέχρι σήμερα αγαπούσε το no make up make up, αυτό το φθινόπωρο υπέκυψε στην γοητεία του edgy eyeliner. Ένα κόλπο για να τα πας καλά με το eyeliner είναι να βάλεις μια τελίτσα στο σημείο που θέλεις να καταλήγει και να ζωγραφίσεις από την τελίτσα και προς τα μέσα. Για την ρίζα του κάτω βλεφάρου και το εσωτερικό του ματιού (waterline) φυσικά και δεν θα βάλεις eyeliner αλλά μαύρο μολύβι.

Αλήθεια, ποια τάση σου άρεσε περισσότερο και θα ήθελες να υιοθετήσεις;

Φωτογράφος: Αλέξανδρος Μακρής

Makeup: Σοφία Γομοπούλου, Make Up Lab by Yiannis Marketakis

Μαλλιά: Φωτεινή Καραβά, κομμωτήρια Ikonomakis

Read More

And More