Καυτό chili με κοτόπουλο

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Λαχταριστό πιάτο με κοτόπουλο, φασόλια και καυτερές πιπεριές

Συστατικά

  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καυτερή πιπερίτσα
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 4 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 2 φλ. ξεψαχνισμένο κοτόπουλο
  • 2 κονσέρβες κόκκινα φασόλια
  • 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
  • 1 κονσέρβα ντοματοπολτός
  • 2 κ. γλυκού κύμινο
  • 1 κ. γλυκού tabasco
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 αβοκάντο
  • 1 γιαούρτι
  • 1 φλ. cheddar

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά,
  • Πρόσθεσε το κρεμμύδι και τις πιπεριές ψιλοκομμένες και σοτάρισε για περίπου επτά λεπτά.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο λιωμένο και σοτάρισε για άλλο ένα λεπτό.
  • Ρίξε το ζωμό κοτόπουλου, το κοτόπουλο, τα φασόλια, τις ντομάτες κονκασέ, τον ντοματοπολτό, το tabasco και το κύμινο και ανακάτεψε καλά τα υλικά.
  • Κάλυψε την κατσαρόλα με το καπάκι και άσε το chili να σιγοβράσει, μέχρι να “σωθούν” τα υγρά.
  • Έπειτα, χαμήλωσε τη φωτιά και συνέχισε για άλλα πέντε λεπτά το βρασμό.
  • Πρόσθεσε αλατοπίπερο και σέρβιρε σε μπολ με ψιλοκομμένο αβοκάντο, τριμμένο cheddar και γιαούρτι.

Read More

And More