Ν. Μουτσινάς – Α. Οικονομάκου: Ετοιμάζονται για “Τα βαφτίσια”!

Η Αθηνά Οικονομάκου και ο Νίκος Μουτσινάς, λίγες μέρες πριν την θεατρική τους πρεμιέρα, μιλούν για τους χαρακτήρες που υποδύονται, για τη μεταξύ τους σχέση και επικοινωνία αλλά και για την καταθλιπτική κατάσταση εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία τους για το μέλλον.

Δύο άνθρωποι με τόσα κοινά στοιχεία και συνάμα τόσο διαφορετικοί. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ενώνουν τις δυνάμεις τους και πρωταγωνιστούν σε μια ανατρεπτική κωμωδία, στα “Βαφτίσια”. Μιλώντας στο περιοδικό Hello δεν κρύβουν το άγχος για την πρεμιέρα της μεγάλης περιοδείας τους που θα ξεκινήσει στις 29 Ιουνίου στη Σαλαμίνα και θα ολοκληρωθεί, μετά από 35 σταθμούς, το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη.

/

ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΤΣΙΝΑΣ
Πού οφείλεται το άγχος για τη νέα θεατρική απόπειρά σας, τα “Βαφτίσια”, που κάνει πρεμιέρα σε λίγες ημέρες;
Οποιοσδήποτε κάνει αυτή τη δουλειά ενδιαφέρεται να έχει ένα τέλειο αποτέλεσμα. Κοιτάζω την κάθε λεπτομέρεια γιατί λατρεύω το θέατρο. Είναι φορές κατά τις οποίες από την κούραση δεν μπορώ να πάρω τα πόδια μου, όμως αισθάνομαι γεμάτος.

Ο “Σωτήρης Παπατζάλας”, τον οποίο υποδύεστε, είναι το είδωλο του σύγχρονου Έλληνα στον καθρέφτη;

Ναι, είναι νεοέλληνας. Είναι ένας τύπος που έχει τη γυναίκα του, το παιδί του, τη φιλενάδα του, τη μάνα στο σπίτι, έχει κάποια προβλήματα με τον αδερφό και τη γυναίκα του αδερφού του. Απλά καθημερινά πράγματα…. Μόνον που είναι λίγο τραβηγμένα από τα μαλλιά, γιατί κάνουμε κωμωδία.

Πως κρατάτε τις ισορροπίες με τους συναδέλφους σας ως σκηνοθέτης του έργου;

Δεν μπορώ να σκηνοθετήσω πολύ τον εαυτό μου. Εξάλλου, είμαι μαζί με τη Ζωή και εκείνη έχει τη μεγαλύτερη έγνοια να βλέπει εμένα περισσότερα . Δεν χαρίζομαι όμως στον εαυτό μο/υ. Όσο δουλεύω εγώ, θέλω να δουλεύουν και οι άλλοι. Πρέπει να είμαι σωστός ως ηθοποιός και εν συνεχεία και σκηνοθέτης για να μπορέσουν να αισθανθούν όλοι μια ασφάλεια. Δεν θέλω ούτε μια στιγμή να νιώσουν εκτεθειμένοι.

ΑΘΗΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ
Ποια στοιχεία σας δανείσατε στην “Μπόρτα” ;
Η “Μπόρτα” είναι πολύ πειθαρχημένο άτομο. Αυτό είναι και δικό μου στοιχείο. Ταυτόχρονα είναι πολύ συγκεντρωμένη στο στόχο της. Βέβαια, στη συγκεκριμένη περίπτωση ο στόχος της είναι ύπουλος και πονηρός, δεν έχει σχέση μαζί μου. Το κοινό μας στοιχείο είναι απλώς ότι κι εγώ βάζω στόχους και προσπαθώ να τους πετυχαίνω. Κατά τα άλλα, έχουμε εντελώς διαφορετικούς χαρακτήρες. Ενώ φαίνεται μια πολύ χαριτωμένη κοπέλα, αυτό που τελικά εισπράττει ο θεατής είναι κάτι πολύ διαφορετικό. Και γι’ αυτό έχει ενδιαφέρον ο ρόλος.

Μια φιλική σχέση αμβλύνει το κριτήριό σας σε μια συνεργασία, στην προκειμένη περίπτωση με τον Νίκο Μουτσινά;

Είναι λίγο πιο εύκολο να συνερ%

Read More

And More