Ριζότο με σπανάκι

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Αντί να βράσεις απλό λευκό ρύζι γιατί να μην ετοιμάσεις ριζότο με φρέσκο σπανάκι; Μια εύκολη συνταγή, που αν την ακολουθήσεις πιστά θα σου δώσει υπέροχο κρεμώδες αποτέλεσμα. Ένα πιάτο χορταστικό με μόλις 190 θερμίδες

Συστατικά

  • 3 & 2/3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο
  • Λευκό πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι ρύζι αρμπόριο
  • 1 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο σπανάκι
  • 1/2 φλτιζάνι φρέσκο αρακά
  • 1 κ.σ. δυσόμο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα κατσαρολάκι βάλε το ζωμό κοτόπουλου και το πιπέρι να βράσουν. Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε το ζωμό να σιγοψηθεί λίγο ακόμη
  • Λάδωσε μια κατσαρόλα ελαφρά και βάλε στη φωτιά να ζεσταθεί. Πρόσθεσε το ρύζι και ανακάτευε συνεχώς για ένα λεπτό
  • Πρόσθεσε 2/3 του φλιτζανιού από το ζωμό κοτόπουλου στο ρύζι και συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι να απορροφηθεί
  • Συνέχισε την ίδια διαδικασία προσθέτοντας μισό φλιτζάνι κάθε φορά στο ρύζι και ανακατεύοντας διαρκώς
  • Πρίν προσθέσεις και το τελευταίο 1/2 φλιτζάνι βάλε στην κατσαρόλα το σπανάκι, τον αρακά και το δυόσμο
  • Συμπλήρωσε και τον υπόλοιπο ζωμό και συνέχισε το ανακάτεμα. Γενικά θα χρειαστούν περίπου 20 λεπτά να απορροφηθεί σωστά ο ζωμός από το ριζότο σου
  • Κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε την παρμεζάνα και το ξύσμα λεμονιού
  • Σέρβιρε χλιαρό

Tip

Έχασε η κατσαρόλα σου τη γυαλάδα της μετά το μαγείρεμα; Δες εδώ πως θα την κάνεις πάλι σαν καινούρια!

Το TLIFE έχει γενέθλια και αυτός ο Μάιος είναι γεμάτος εκπλήξεις! Γίνε μέρος της γιορτής με ένα κλικ εδώ.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164