Νοιάσου για το νερό! Η Τζένη Μπαλατσινού εξηγεί τα μυστικά ομορφιάς του νερού…

Το νερό είναι Πηγή Ζωής! Είναι μυστικό ομορφιάς και απαραίτητο συστατικό για να είσαι, να δείχνεις και να αισθάνεσαι κούκλα! Τι είναι εκείνο όμως που κάνει το νερό τόσο πολύτιμο; Σε τι μας βοηθά ακριβώς;

Νερό το φυσικό μας κλιματιστικό. Με την κατάλληλη ποσότητα νερού θα καταφέρεις να διατηρήσεις τη θερμοκρασία του σώματος. Ιδιαίτερα σημαντικό τώρα που είναι καλοκαίρι.

Το πιο αγνό καύσιμο για την καλή λειτουργία της καρδιάς

Το πιο σημαντικό μυστικό ομορφιάς. Το νερό μπορεί να καθαρίσει το δέρμα σου. Οι άνθρωποι συχνά αναφέρουν ότι, όταν πίνουν νερό, παρατηρούν μια λάμψη στο πρόσωπό τους. Φυσικά, δεν θα δεις αποτελέσματα μέσα σε μια νύχτα, αλλά, αν πίνεις αρκετό νερό, μέσα σε μια βδομάδα θα δεις τις θετικές του επιδράσεις στο δέρμα σου.

Αρκεί για να χάσεις κιλά; Κι όμως! Πολλές φορές το σώμα σου δυσκολεύεται να διακρίνει τη διαφορά μεταξύ πείνας και δίψας. Έτσι, αν για παράδειγμα περπατήσεις για μισή ώρα, νιώθεις ξαφνικά ότι πεινάς ενώ στην πραγματικότητα μπορεί απλά να είσαι αφυδατωμένη. Δοκίμασε να πιεις ένα ποτήρι νερό αντί να “καταβροχθίσεις” ένα σνακ.

Πιες νερό και διώξε τον πονοκέφαλο. Συχνά όταν έχεις πονοκέφαλο, είναι απλά επειδή δεν έχεις πιει αρκετό νερό. Φυσικά, τα αίτια που τον προκαλούν είναι πολλά, αλλά η αφυδάτωση είναι από τα πιο συνηθισμένα.

Έλλειψη νερού = αφυδάτωση. Και αφυδάτωση σημαίνει απειλή για την υγεία! Από μια απλή μείωση της δύναμης και της αντοχής, μέχρι την πλήρη καταστολή δυνάμεων, την κατάρρευση, τη λιποθυμία έως και το θάνατο (όταν η αφυδάτωση είναι μεγαλύτερη από το 12% του βάρους του σώματος) η αφυδάτωση είναι ένας τεράστιος κίνδυνος που αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά με άφθονο νερό.

Το φυσικό σύστημα αποτοξίνωσης! Το νερό συμβάλει στον καθαρισμό του οργανισμού από τοξίνες και κετονικές ενώσεις (μέσω της ούρησης και των κοπράνων).

Η Τζένη γνωρίζει το απόλυτο μυστικό ομορφιάς

Στην προσπάθεια Αποστολή για το Νερό, η Τζένη Μπαλατσινού μας δίνει το δικό της μήνυμα για τις… “καλλυντικές” ικανότητες του νερού. Δες το βίτνεο…



Το νερό… κινδυνεύει!

To 85% του γλυκού νερού προέρχεται από επιφανειακά νερά (ποτάμια, λίμνες), το υπόλοιπο από υπόγειους υδάτινους πόρους.

Στις περιοχές της Αργολίδας, του Θεσσαλικού κάμπου, της Κωπαΐδας και στη λεκάνη απορροής του Πηνειού, η νιτρορύπανση από τη χρήση λιπασμάτων των επιφανειακών και υπόγειων νερών είναι ιδιαίτερα σοβαρή, καθιστώντας το νερό ακατάλληλο για ύδρευση.

Στην Ελλάδα, το Σύστημα της Coca-Cola αναπτύσσει δράσεις και στηρίζει ενέργειες που αποσκοπούν στην περιβαλλοντική αφύπνιση και ευαισθητοποίηση αρχικά των εργαζομένων του και εν συνεχεία του ευρύτερου κοινού. Παράλληλα με τα δικά του προγράμματα το Σύστημα της Coca-Cola υποστηρίζει και συμμετέχει, στο πλαίσιο του προγράμματος «Αποστολή Νερό», σε δράσεις και συνέδρια που στόχο έχουν την ανάδειξη και αντιμετώπιση του προβλήματος της μη-σωστής διαχείρισης και προστασίας των υδάτινων πόρων.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τις παρακάτω δράσεις τις οποίες υποστήριξε το Σύστημα τα τελευταία 2 χρόνια:
– Συμπόσιο για το Νερό, μία πρωτοβουλία του Συμβουλίου του ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη,
– 15ο Συμπόσιο Μικροβιολογίας Νερού,
– 2ο Συνέδριο Περιβαλλοντικής Πολιτικής και Διαχείρισης στη Μυτιλήνη
– 11ο Διεθνές Συνέδριο Περιβαλλοντικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
– Ημερίδα για την Αειφόρο διαχείριση του Νερού με θέμα τη συμβολή της Συλλογής Όμβριων Υδάτων, στη Σαντορίνη, μια πρωτοβουλία της GWP-Med (Global Water Partnership Mediterranean), του Δήμου Θήρας και του Μεσογειακού -Γραφείου Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Αειφόρο διαχείριση (MIO-ECSDE) για την διοργάνωση της ‘Εκθεση Watertec-Envirotec και Energy-Photovoltaic του Μεσογειακού Γραφείου Πληροφόρησης MIO-ECSDE) και της GWP-Med (Global Water Partnership Mediterranean)
– Περιφερειακό Συνέδριο για τη «Διαχείριση Μη συμβατικών Υδατικών Πόρων στη Μεσόγειο», Σεπτέμβριος 2011

ΛΑΒΕ ΚΙ ΕΣΥ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ. Μάθε λεπτομέρεις στο www.apostolinero.gr και στην fanpage της δράσης στο Facebook!

Read More

And More