Νοιάσου για το νερό! Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος στην Αποστολή για το νερό…

Όσο πιο καλά ενυδατώνεις τον οργανισμό σου, τόσο πιο υγιής και όμορφος δείχνει! Αλλά και το περιβάλλον έχει ανάγκη από το νερό για να δείξει πιο όμορφο, πιο ζωντανό. Όπως καταλαβαίνεις το νερό είναι πολύτιμο και πρέπει να λάβουμε όλοι τα μέτρα μας για να μην πούμε το… νερό, νεράκι!

Άκου το σήμα κινδύνου…
Θα μπορούσε κανείς να πει πως ανήκουμε στους τυχερούς. Αυτή την ώρα που μιλάμε, το 1/5 του παγκόσμιου πληθυσμού ζει σε περιοχές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα λειψυδρίας! Και το πρόβλημα δεν βελτιώνεται, το αντίθετο! Τα ποστοστά αστικής και βιομηχανικής χρήσης νερού υπολογίζεται πως θα διπλασιαστούν μέχρι το 2050. Εως το 2025 το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπο με την έλλειψη νερού ακόμη και για να καλύψει τις βασικές του ανάγκες!

Με άξονα το σύνθημα «Νοιάσου για το Νερό» και με ποικίλα και ενδιαφέροντα επικοινωνιακά εργαλεία το πρόγραμμα έχει καταφέρει να κεντρίσει το ενδιαφέρον του ευρύτερου κοινού. Υπολογίζεται ότι συνολικά περισσότεροι από 2 εκατομμύρια Έλληνες έχουν γίνει αποδέκτες του μηνύματος ορθολογικής χρήσης του νερού.

Στην Ελλάδα, το Σύστημα της Coca-Cola αναπτύσσει δράσεις και στηρίζει ενέργειες που αποσκοπούν στην περιβαλλοντική αφύπνιση και ευαισθητοποίηση αρχικά των εργαζομένων του και εν συνεχεία του ευρύτερου κοινού. Στο πλαίσιο αυτό το Σύστημα εφαρμόζει ολοκληρωμένα προγράμματα περιβαλλοντικής διαχείρισης που αποσκοπούν στη διαχείριση των περιβαλλοντικών ζητημάτων και στον ορισμό μετρήσιμων στόχων για υψηλή αποδοτικότητα σε θέματα περιβαλλοντικής διαχείρισης.

Ένας Master Chef Νοιάζεται για το νερό

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ενώνει τις δυνάμεις τους με όλους τους υπόλοιπους στην προσπάθεια να προστατευθεί το πολυτιμότερο αγαθό! Δες παρακάτω το δικό του μήνυμα!

Και μιας και μιλάμε για… κουζίνα, δες παρακάτω μυστικά για να κάνεις οικονομία στο νερό:

Μαζέψτε το νερό που περισσεύει από το πλύσιμο φρούτων και λαχανικών και χρησιμοποιήστε το σε άλλες χρήσεις όπως για να ποτίσετε τα φυτά σας.

Ξεπλύνετε τα φρούτα, τα χόρτα και τα λαχανικά σε μία λεκάνη νερό, αντί κάτω από συνεχώς ανοιχτή βρύση.

Μη χρησιμοποιείτε τρεχούμενο ζεστό νερό για να ξεπαγώσετε τρόφιμα. Θυμηθείτε απλά να τα αφήσετε να ξεπαγώσουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος από το προηγούμενο βράδυ.

Συγκεντρώστε σε μια λεκάνη το κρύο νερό που βγαίνει από τη βρύση μέχρι να έρθει το ζεστό και χρησιμοποιήστε το για το πλύσιμο φρούτων και λαχανικών ή το πότισμα των φυτών.

Κατά το πλύσιμο των πιάτων με το χέρι, να γεμίσετε το νεροχύτη και το ανάλογο απορρυπαντικό και ξεβγάλτε τα πιάτα σε όσο γίνεται χαμηλότερη ροή.

Να χρησιμοποιείτε το πλυντήριο ρούχων ή πιάτων όταν είναι γεμάτο και να το βάζετε στο πρόγραμμα εξοικονόμησης νερού, όταν υπάρχει, για να μειώσετε την κατανάλωση νερού.

ΛΑΒΕ ΚΙ ΕΣΥ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ. Μάθε λεπτομέρεις στο www.apostolinero.gr και στην fanpage της δράσης στο Facebook!

Read More

And More