Τα “Χτυποκάρδια στο Θρανίο” έρχονται στο θέατρο – Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ στο TLIFE! VIDEO

Mια μεγάλη θεατρική παράσταση θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε σε λίγους μήνες στο θέατρο Ήβη! Η θρυλική κωμωδία του Αλέκου Σακελάριου με πρωταγωνίστρια τη μοναδική και αξέχαστη Αλίκη Βουγιουκλάκη, ανεβαίνει μετά από πολλά χρόνια ξανά στο θέατρο με πρωτοβουλία του θεατρικού παραγωγού και καλού φίλου του Γιάννη,  Γιάννη Κεντ.

Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ με δηλώσεις του στο TLIFE, δηλώνει ενθουσιασμένος με την θεατρική παράσταση που θα δούμε στο θέατρο Ήβη τον Οκτώβριο! Δες το βίντεο

Τα νάζια και τα καμώματα της Λίζας Πετροβασίλη θα “ξαναζωντανέψουν” το φθινόπωρο στο θέατρο Ήβη. Να θυμήσουμε ότι η Αλίκη είχε ανεβάσει το έργο στο θέατρο Κοτοπούλη το 1962 και ένα χρόνο μετά γυρίστηκε η ταινία, που έσπασε ταμεία στους κινηματογράφους. Και φυσικά ήταν μια από τις αγαπημένες της Αλίκης.

Θέατρο Κοτοπούλη-Ρεξ
Σκηνοθεσία: Αλέκος Σακελλάριος
Πρώτη παράσταση: 8 Δεκεμβρίου 1962
Πήραν μέρος: Αλίκη Βουγιουκλάκη(Λίζα Πετροβασίλη), Καρούσος Τζαβάλας, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Δήμος Σταρένιος, Γιώργος Πάντζας, Τζόλυ Γαρμπή, Καίτη Λαμπροπούλου, Ζωή Φυτούση, Γιώργος Κωνσταντίνου, Κλέαρχος Καραγιώργης, Μαρίκα Κοτοπούλη, Νάσος Κεδράκας, Κώστας Μπαλαδήμας, Αλίκη Ζαβερδίνου, Γ. Καρέτος, Σ. Δεληκατερίνης, Κ. Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Ζωγράφος, Αλέκος Κουρής, Μ. Δακόπουλος, Κ. Ζωγράφου, Θόδωρος Συριώτης, Ν. Γεωργίου, Β. Λογκάρης, Α. Θεοδωρακοπούλου, Η. Κυριτσης, Γ. Μεσσάλας, Η. Παρασκευόπουλος

Δες την ποδιά που φορούσε η Αλίκη ως Λίζα στο θεατρικό “Χτυποκάρδια στα θρανία”

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη με τον Αλέκο Σακελάριο

Ακυκλοφόρητη φωτογραφία της Αλίκης και του Αλέκου Σακελλάριου από το αρχείο του Γιάννη Παπαμιχαήλ

 

Διάβασε λεπτομέρειες στην επίσημη ανακοίνωση 

Οι Θεατρικές Σκηνές ζωντανεύουν τη χρυσή εποχή του ελληνικού θεάτρου, ανεβάζοντας μετά από 56 ολόκληρα χρόνια,
τα “Χτυποκάρδια στα θρανίο”, τον Οκτώβριο στο θέατρο Ήβη.

Η κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου με πρωταγωνιστές το θρυλικό ζευγάρι του ελληνικού θεάματος Αλίκη Βουγιουκλάκη – Δημήτρη Παπαμιχαήλ, μεταφέρεται σε μία παράσταση υπερπαραγωγή, με την πρωτότυπη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι.

Τα ερωτικά και σχολικά καμώματα της μαθήτριας Λίζας Πετροβασίλη, πλαισιωμένα από τα πολυαγαπημένα τραγούδια “Τικ Τακ”, “Καροτσέρη”, “Χόρευε Τουίστ”, “Σ αγαπώ”, “Τα νιάτα” κ.α. θα αναβιώσουν στο Θέατρο Ήβη τον Οκτώβριο μία εποχή αθώα, ξέγνοιαστη και αισιόδοξη που λατρεύτηκε από γενιές.

Στις 8 Δεκεβρίου του 1962, η Αλίκη Βουγιουκλάκη ανεβαίνει για πρώτη φορά στη σκηνή του θεάτρου “Κοτοπούλη”, ενσαρκώνοντας τη Λίζα Πετροβασίλη σε μία κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου με τίτλο “Χτυποκάρδια στο Θρανίο”, και μουσική Μίμη Πλέσσα. Το 1963 γυρίζεται η ομώνυμη ταινία, πλαισιωμένη από μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Αλέκου Σακελλάριου γεμίζοντας ασφυκτικά τις κινηματογραφικές αίθουσες επί σειρά μηνών.

Πενηνταπέντε χρόνια μετά όλοι γνωρίζουν και αγαπούν την ιστορία της μαθήτριας, που όταν μία μέρα είναι αδιάβαστη, προσποιείται την άρρωστη για να αποφύγει το σχολείο. Ο γιατρός που καλείται απ τους ανήσυχους γονείς της να την εξετάσει, πείθεται να μην αποκαλύψει το ψέμα της, αλλά την ερωτεύεται και πολύ σύντομα παντρεύονται. Ο γάμος τους και ο μήνας του μέλιτος είναι ονειρικοί αλλά πολύ σύντομα η Λίζα νοσταλγεί το σχολείο και τις συμμαθήτριές της και έτσι αποφασίζει να επιστρέψει κρυφά στα θρανία…

Read More

And More