Ο όμιλος Chanel κλείνει εργοστάσια σε Γαλλία, Ελβετία και Ιταλία, λόγω κορονοϊού!

Ο όμιλος Chanel κλείνει εργοστάσια σε Γαλλία, Ελβετία και Ιταλία, λόγω κορονοϊού! | tlife.gr

Τα εργοστάσιά του σε Γαλλία, Ιταλία και Ελβετία κλείνει λόγω κορονοϊού ο οίκος Chanel! Ο όμιλος κλείνει τα εργοστάσια για τις επόμενες δύο εβδομάδες και περιμένει οδηγίες για το μέλλον.

«Ο οίκος Chanel έλαβε την απόφαση, σε συμφωνία με τις πιο πρόσφατες οδηγίες της κυβέρνησης, να κλείσει το σύνολο των παραγωγικών της εγκαταστάσεων στη Γαλλία, την Ιταλία και την Ελβετία [ωρολογοποιία] καθώς και τα τμήματα υψηλής ραπτικής, έτοιμων ενδυμάτων, métiers d’art και κοσμημάτων», αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έχει τονίσει ότι οι πολίτες πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους για 15 μέρες, έτσι ο όμιλος πολυτελών ειδών δεσμεύθηκε ότι οι εργαζόμενοι θα λάβουν αμοιβές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αλλά δεν θα βρίσκονται στα εργοστάσια.

Ο γαλλικός οίκος ανακοίνωσε νωρίτερα ότι ακυρώνεται η επίδειξη μόδας της συλλογής cruise που είχε προγραμματιστεί για τον Μάιο στο Κάπρι.

Ο αντίστοιχος ιταλικός οίκος πολυτελούς ένδυσης και αξεσουάρ, Gucci έχει ήδη κλείσει τα εργοστάσια στις περιφέρειες Τοσκάνη και Μάρκε μέχρι τις 20 Μαρτίου, αλλά είναι πιθανό να παραταθεί η διακοπή της παραγωγής, καθώς η Ιταλία βρίσκεται ακόμη σε καθολικό αποκλεισμό.

READ more