O «προβληματισμός» της Ελένης Μενεγάκη

O «προβληματισμός» της Ελένης Μενεγάκη | tlife.gr

«Αν έρθει η Μενεγάκη, πάμε μετά να παίξουμε Τζόκερ» μου είπε δημοσιογράφος φτάνοντας στην εκκλησία της Αγίας Σοφίας στο Ψυχικό, εκεί όπου θα παντρευόταν ο στενός συνεργάτης της γνωστής παρουσιάστριας, Γρηγόρης Γκουντάρας.

Οι σκέψεις στο μυαλό όλων ήταν διφορούμενες. Από τη μία βρισκόμασταν στην τρίτη ημέρα της κυκλοφορίας των φωτογραφίων της με τον Ματέο Παντζόπουλο, οπότε το να κάνει εμφάνιση σε ένα χώρο που ήταν γεμάτος από δημοσιογράφους, ήταν κάτι σαν απαγορευτικό.

Από την άλλη όμως ένα πρόσωπο πολύ κοντινό λόγω της επαγγελματικής τους συνεργασίας ζούσε μία από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής τους, δεν θα μπορούσε να μην τον τιμήσει με την παρουσία της.

Και ξαφνικά εκεί που όλοι αναρωτιόντουσαν, κάνει την εντυπωσιακή της εμφάνιση η Ελένη Μενεγάκη. Στα πρόσωπα των καλεσμένων σχηματίστηκε ένα χαμόγελο. Στα πρόσωπα των δημοσιογράφων η απορία. «Μα πως; Τόσο καιρό κρύβεται και τώρα έτσι απλά ήρθε;»

Μέσα στο ροζ καλοκαιρινό της φόρεμα η οικοδέσποινα της εκπομπής «Καφές με την Ελένη» κυριολεκτικά έλαμπε ! Κρατούσε σφικτά από το χέρι τον γιο της, τον Άγγελο ενώ την συνόδευε η μητέρα της. Μ’ ένα χαμόγελο υποδέχτηκε τους δημοσιογράφους που κυριολεκτικά έπεσαν πάνω της όταν συνειδητοποίησαν πως το πρόσωπο των ημερών βρισκόταν μπροστά τους.

Πριν προλάβουν όμως να ρωτήσουν, αυτό που ο καθένας θα την ρωτούσε, χαμογελώντας και δείχνοντας με το δάχτυλο της ζήτησε να σεβαστούν τον συνοδό της, τον μικρό Άγγελο. Και έτσι η χαρά της ερώτησης και η αναμονή της πολυπόθητης απάντησης εξατμίστηκε και έγινε ξανά το μακρινό όνειρο κάθε δημοσιογράφου. Τώρα κανένας δεν μπορούσε ούτε την λέξη φωτογραφία να αναφέρει…

Η Ελένη αφού έδωσε μπροστά στην καμέρα τις ευχές της για τον συνεργάτη της, στην συνέχεια ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας, χαιρέτησε τον Γρηγόρη και μπήκε γρήγορα μέσα στην εκκλησία, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους καλεσμένους που περίμεναν την νύφη μαζί με τον γαμπρό.

Ο ιερός ναός έγινε κάτι σαν το καταφύγιο της, αποφεύγοντας τις τηλεοπτικές κάμερες και τους φωτογράφους που ήξερε ότι θα καταγράφουν κάθε της κίνηση. Μέσα στον ιερό ναό, μιλούσε στο κινητό της με τις ώρες.

Λίγο πριν έρθει η νύφη, Ναταλί Κακκαβά, αποφασίζει να βγει έξω. Θα βγει ζωντανά στο δελτίο ειδήσεων του STAR, δημιουργούντας ακόμα μία φορά απορία σε όλους, ακόμα και στους δημοσιογράφους του συγκεκριμένου καναλιού. Κανείς δεν περίμενε, να έδινε συνέντευξη σε ένα κανάλι που λόγω της θεματολογίας του έχει ασχοληθεί αρκετά με την προσωπική της ζωή.

Ύστερα, η Ελένη Μενεγάκη θα μιλήσει ξεχωριστά σε κάθε τηλεοπτικό κανάλι. Όλοι οι δημοσιογράφοι σέβονται την επιθύμια της και εκείνη τους το ανταπωδίσει. Όλοι τώρα έχουν το αποκλειστικό! Και ας μην έχει αναφέρει τίποτα για τις φωτογραφίες. Στη συνέχεια θα χειροκροτήσει την νύφη που καταφτάνει. Θα μπει στην εκκλησία και θα παρακολουθήσει την τελετή.

Για λίγο όμως, γιατί ο μικρός Άγγελος θα την αναγκάσει να βγει έξω, καθώς θέλει να παίξει.

Κάθεται στα σκαλιά της εκκλησίας. Μόνη της με τον μικρό της γιο. Εκεί βλέποντας την κάποιος νοιώθει πως είναι προβληματισμένη. Σκεπτική, με το ένα χέρι στο πηγούνι κοιτάει αδιάφορα το κενό…

Ο γάμος τελειώνει. Η χούφτα της παρουσιάστριας είναι γεμάτη ρύζι. Θα το πετάξει με χάρα και με την ευχή για «Βίον Ανθόσπαρτον». Θα είναι από τις πρώτες που θα ευχηθεί στο ζευγάρι στο προαύλιο χώρο της εκκλησίας. Στη συνέχεια αποφασίζει να αποχωρήσει, και μέχρι το αυτοκίνητο θα κάνει αρκετές στάσεις καθώς μικροί θαυμαστές της θέλουν να βγάλουν φωτογραφία μαζί της. Εκείνη δεν τους χαλάει χατίρι…

READ more