Όλα όσα έγιναν στην Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας! Φωτογραφίες

Περισσότεροι από 30.000 θεατές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα τη Μεγάλη Τετάρτη 27 Απριλίου, στο Καλλιμάρμαρο. Σε πνεύμα εθνικής συγκίνησης παρακολούθησαν την Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας και το TLIFE ήταν εκεί για να σου μεταφέρει όλα όσα έγιναν!

Το σύμβολο του Ολυμπισμού παραδόθηκε στην οργανωτική επιτροπή της Βραζιλίας κι ένα εθνικό μήνυμα υπερηφάνειας στάλθηκε, μέσα από την τελετή, σε όλο τον κόσμο. Μία πρωτοβουλία εθελοντικού χαρακτήρα, που κατάφερε να ενώσει τις φωνές των Ελλήνων και να δημιουργήσει μία μοναδική ατμόσφαιρα στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο! Όλοι μαζί φώναξαν, με μια φωνή, “Ελλάδα Μπορείς“.

Εκπρόσωποι από τα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ και την παγκόσμια αθλητική οικογένεια έδωσαν δυναμικά το “παρών” και μαζί με τον επικεφαλής του προγράμματος Σάκη Ρουβά, έστειλαν τις ευχές τους στους Έλληνες αθλητές μας, που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Rio της Βραζιλίας.

Την Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας, τίμησε με τη παρουσία του, ο Προέδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος ενώ πλήθος δρώμενων πλαισίωσαν το πρόγραμμα. Την Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας παρακολούθησαν και αρκετοί ακόμα εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου της χώρας. Αναμεσά τους ο Παναγιώτης Κουρουπλής, ο Ηλίας Ψινάκης, ο Γιώργος Πατούλης και πολλοί άλλοι.

Στο πλευρό του Σπύρο Καπράλου ήταν και η Αμαλία Βαρδινογιάννη, ενώ δεν θαμπορούσε να λείπει η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της Unesco και Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο “Ελπίδα”, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων έπαιξε τους Εθνικούς Ύμνους της Ελλάδας και της Βραζιλίας, ενώ τις εντυπώσεις κέρδισε ο Χορός των Ιερειών, που επιμελήθηκε η χορογράφος των Τελετών, Άρτεμης Ιγνατίου.

Η Πρωθιέρεια Κατερίνα Λέχου παρέδωσε την Ολυμπιακή Δάδα στον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο, ο οποίος και απηύθυνε χαιρετισμό, παραδίδοντάς την στη συνέχεια στον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής «ΡΙΟ 2016», κ. Carlos Nuzman.


Κι ενώ η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της με τελικό προορισμό τη Βραζιλία, ο Σάκης Ρουβάς εισήλθε στο Στάδιο με τη συνοδεία της ορχήστρας Mobile σε μουσική διεύθυνση του Θεόδωρου Ορφανίδη και τη Χορωδία Cantabile του δημοτικού Ωδείου Ζωγράφου για να ερμηνεύσει το «Αν θυμηθείς το Όνειρό μου», του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση Νίκου Γκάτσου.

Ακολούθησε το συγκρότημα Quilombo με ένα βραζιλιάνικο θεματικό που περιλάμβανε Batucada, Samba και Capoeira και η Εταιρεία Ορχηστικής Τέχνης «ΒΑΚΧΑΙ», που χόρεψε ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, μπάλο και συνδυασμό αργού και γρήγορου χασάπικου με τη μουσική υπόκρουση του θρυλικού ορχηστρικού του Μίκη Θεοδωράκη από την ταινία Ζορμπάς. Δημιουργήθηκε έτσι ένα κλίμα ενότητας μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Σάκης Ρουβάς στη συνέχεια ερμήνευσε “Τα Παιδιά του Πειραιά”, σε μουσική και στίχους του Μάνου Χατζιδάκι, την “Άρνηση(Στο περιγιάλι το κρυφό )”, σε ποίηση του Γιώργου Σεφέρη και μουσική του Μίκη Θεοδωράκη κι έκλεισε την Επίσημη Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας με δύο τραγούδια ορόσημο το “Ένα το Χελιδόνι” και το “Της δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ”, σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη και μουσική του Μίκη Θεοδωράκη κι αποθεώθηκε από το κοινό.


Ο Σάκης Ρουβάς, συγκινημένος, ευχήθηκε μαζί με όλο το κοινό στο στάδιo καλή επιτυχία στην Ελληνική Ολυμπιακή ομάδα και στη διοργανώτρια πόλη του Ρίο . Το πρόγραμμα έκλεισε με τον Σάκη και όλο το στάδιο να φωνάζουν ρυθμικά “Ελλάδα Μπορείς”

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Read More

And More