Παντελής Παντελίδης – Το ξέσπασμα του αδερφού του για το τροχαίο: “Μόνο κάποιος που δε μελέτησε τη δικογραφία…”

Πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το τραγικό τροχαίο που έκοψε το νήμα της ζωής του Παντελή Παντελίδη. Ο αγαπημένος τραγουδιστής σκοτώθηκε ακαριαία, πέφτοντας πάνω σε κάτι προστατευτικά κιγκλιδώματα σε παράδρομο της λεωφόρου Βουλιαγμένης, σκορπώντας θλίψη όλο το Πανελλήνιο. (Δες εδώ σημερινό φωτορεπορτάζ του TLIFE από το σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή)

Πριν από λίγο καιρό, η υπόθεση μπήκε στο αρχείο, με τον μάρτυρα που εμφανίστηκε προσφάτως να χαρακτηρίζεται «όψιμος» από την εισαγγελία.

Ο Τριαντάφυλλος Παντελίδης, με αφορμή την ημέρα, ανέβασε μια φωτογραφία του αδερφού του κι έγραψε ένα μακροσκελές κείμενο στο facebook.

Διάβασε αναλυτικότερα παρακάτω:

«Διανύουμε μια εποχή όπου οι μάσκες πέφτουν, άνθρωποι υπεράνω πάσης υποψίας προκάλεσαν τρόμο τυλιγμένοι μέσα στο πέπλο της εξουσίας τους.Είναι όμως θαυμαστό το γεγονός πως όσοι δέχτηκαν οποιαδήποτε μορφή βίας ή κακοποίησης βρίσκουν το σθένος να μιλήσουν ανοιχτά και να λυτρωθούν ως ένα βαθμό από τις σκιές που τους ακολουθούν χρόνια.

Μακάρι η δικαιοσύνη να φανεί τίμια απέναντι σε αυτά τα θύματα και όχι απούσα όπως στην δική μας περίπτωση..5 χρόνια πριν, μια λίστα ονομάτων όσων παρευρίσκονταν εκείνο το βράδυ, δόθηκε στην δικαιοσύνη για να κληθούν και να καταθέσουν τα όσα ήξεραν,όμως ποτέ κανείς δεν κάλεσε αυτούς τους μάρτυρες για κατάθεση.

Και κάπου εδώ να σημειώσω το πιο σημαντικό.Μέσα σε αυτή τη λίστα ήταν και το όνομα του μάρτυρα που στο σήμερα, χαρακτηρίστηκε ως “όψιμος”.Ο κύριος εισαγγελέας, αφού άνοιξε τον φάκελο της δικογραφίας και μελέτησε τον όγκο των στοιχείων καθώς και τις επιστημονικές και πλήρως τεκμηριωμένες πραγματογνωμοσύνες των ειδικών επιστημόνων, είχε το χρέος να στείλει την υπόθεση σε δίκη και να κριθούν όλα εκεί και να φανεί εκεί η αλήθεια, πράγμα που δεν έκανε ως όφειλε. Εμείς όμως οφείλαμε, να ακουστεί η αλήθεια. Κάναμε ότι περνούσε από το χέρι μας, παλέψαμε με νύχια και με δόντια να βγει η αλήθεια, όμως ο κύριος εισαγγελέας έκλεισε τα αυτιά και τα μάτια του, ακυρώνοντας όλα τα τρανταχτά στοιχεία και τα λόγια τόσων ειδικών επιστημόνων που φωνάζουν για την αλήθεια.

Διάβασε επίσης εδώ: Παντελής Παντελίδης: Πέντε χρόνια από τον τραγικό θάνατό του – Το TLIFE στη γειτονιά του

Μόνο κάποιος που δεν μελέτησε την δικογραφία θα μπορούσε να προβεί σε μια τέτοια άδικη απόφαση. Αναρωτιέμαι λοιπόν, πώς γίνεται έχοντας στα χέρια σου μια τέτοια μαρτυρία, συν όλα τα υπόλοιπα στοιχεία να μην δίνεται η εντολή της παραπομπής σε δίκη. Όταν προσφεύγουμε στη δικαιοσύνη με ΣΤΟΙΧΕΙΑ, το λιγότερο που απαιτούμε είναι να αξιολογηθούν σωστά αυτά τα στοιχεία ώστε να λάμψει η αλήθεια!

Δυστυχώς όμως αυτό δεν έγινε και προτίμησαν να κλείσουν την υπόθεση, που σε κάθε άλλη περίπτωση θα πήγαινε σε δίκη. Καλά θα κάνουν λοιπόν οι εισαγγελείς αλλά και όσοι άνθρωποι έχουν κάποια εξουσία λόγω της θέσης τους, να την χρησιμοποιούν ορθά, με σεβασμό και τίμια, ώστε να απονέμεται η πραγματική δικαιοσύνη και οι ίδιοι να παραμένουν πιστοί στον όρκο που έδωσαν πριν αναλάβουν τα καθήκοντα τους».

Διάβασε επίσης εδώ: Παντελής Παντελίδης: Η συγκινητική ανάρτηση της μητέρας του για την επέτειο των 5 χρόνων από τον θάνατό του

Read More

And More