Πέθανε ο φωτογράφος των σταρ του κινηματογράφου, Βίκτορ Σκρεμπνέσκι

Ο Βίκτορ Σκρεμπνέσκι, ο θρυλικός φωτογράφος μόδας που έγινε γνωστός για τις δραματικές ασπρόμαυρες φωτογραφίες διάσημων, πέθανε στην οικία του στο Σικάγο, σε ηλικία 90 ετών. Ο Βίκτορ Σκρεμπνέσκι πέθανε το περασμένο Σάββατο από καρκίνο, όπως ανακοινώθηκε από τις αρχές της κομητείας Κουκ.

Στην 70ετή καριέρα του, ο Αμερικανός φωτογράφος συνεργάστηκε με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σικάγο και φωτογράφισε διάσημες προσωπικότητες, όπως οι Μπέτι Ντέιβις, Όντρεϊ Χέπμπορν, Ντέιβιντι Μπόουι, Ντένις Χόπερ, Σίντι Κρόφορντ, Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα. Φώτιζε τις γραμμές και τις καμπύλες του προσώπου σαν διευθυντής φωτογραφίας της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ.

Γεννημένος το 1929 στο Σικάγο, από γονείς πολωνικής και ρωσικής καταγωγής, ο Βίκτορ Σκρεμπνέσκι φοίτησε στη Σχολή του Ινστιτούτου Τέχνης του Σικάγου και στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Ιλινόις. Ξεκίνησε από τη ζωγραφική και τη γλυπτική προτού κάνει τη μετάβαση στη φωτογραφία.

Έδειξε κάποιες από τις φωτογραφίες του στον φωτογραφίες Χάρι Καλάχαν, ο οποίος τον προέτρεψε να επισκεφτεί εκδότες περιοδικών στη Νέα Υόρκη. «Δεν ήταν δική μου απόφαση να στραφώ στη φωτογραφία, απλά συνέβη. Η φωτογραφία ήταν κάτι που ερωτεύτηκα και αποφάσισα ότι ήθελα να κάνω για το υπόλοιπο της ζωής μου, γιατί μου άρεσε» είχε πει ο Βίκτορ Σκρεμπνέσκι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read More

And More