Πηνελόπη Πλάκα: “Έκανα ψυχανάλυση για να μπορώ να είμαι μόνη μου”

Η Πηνελόπη Πλάκα απασχολεί τα μέσα ενημέρωσης τόσο για την επαγγελματική της ζωή όσο και για την προσωπική. Η ταλαντούχα ηθοποιός, η οποία φέτος πρωταγωνιστεί στη σειρά του ANT1 “Πέτα τη Φριτέζα” παραχώρησε συνέντευξη στο Page 2 της εφημερίδας Νέα Σελίδα και μίλησε για την προσωπική της ζωή αλλά και για την ανάγκη της να κάνει ψυχανάλυση.

Είπες ότι ήθελες να κάνεις νέα αρχή στα επαγγελματικά σου. Ισχύει το ίδιο και για τα προσωπικά σου;

Θέλω να είμαι ήρεμη και να είμαι με έναν άνθρωπο που θα μου ταιριάζει. Πολλές φορές κάνουμε το λάθος και αναζητούμε έναν σύντροφο που να έχει πράγματα που μας λείπουν. Αυτό έκανα κι εγώ στο παρελθόν. Μου έλειπε κάποιος που θα μπορούσε να με καθοδηγεί ή να παίξει τον ρόλο του μπαμπά μου; Προσπαθούσα να καλύψω το συναισθηματικό κενό μέσω του συντρόφου μου, ενώ έπρεπε να το καλύψω μόνη μου.

Μπορείς να είσαι μόνη σου;

Ο έρωτας σαφέστατα σε κάνει ποιο δημιουργικό και πιο χαρούμενο. Αλλά υπάρχουν περίοδοι στη ζωή μας που δεν έχουμε σύντροφο. Εγώ δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου, κάνοντας ψυχανάλυση για να μπορώ να είμαι μόνη μου. Και τώρα πια καταλαβαίνω πότε θέλω πραγματικά να είμαι σε μία σχέση πότε μένω εκεί από ανασφάλεια.

Ποια ήταν η αφορμή για να ξεκινήσεις ψυχανάλυση;

Παλιότερα μπορεί να διάβαζα κάποια δημοσιεύματα και να στεναχωριόμουν. Ή να μου έκανε ένας δημοσιογράφος μία αδιάκριτη ερώτηση σε συνέντευξη και γινόμουν επιθετική μαζί του. Κατάλαβα ότι δεν ήμουν ο εαυτός μου. Ήθελα, λοιπόν, να το συζητήσω με έναν ειδικό, γιατί πολλές φορές αυτή η πτυχή του εαυτού μου, που αντιδρούσε έτσι, τρόμαζε κι εμένα την ίδια.

Read More

And More