Ρεβέκκα Σκαφτούρα: Η αποφυλάκιση λόγω… πτυχίου και τα νεύρα του πρώην συζύγου της, Γιάννη Καρούζου

Για ευνοϊκή θέση κάνει λόγο ο Γιάννης Καρούζος, σχολιάζοντας την αποφυλάκιση της πρώην συζύγου του.
Μετά από 7 μήνες στις φυλακές Κορυδαλλού, η Ρεβέκκα Σκαφτούρα βγήκε, λίγο πριν το Πάσχα, με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Όπως διαβάζουμε στην RealNews, στο σκεπτικό της αποφυλάκισης γίνεται λόγος για μορφωτικό επίπεδο που σύμφωνα με τους δικαστές, αποκλείει την πιθανότητα νέων εγκλημάτων. Επίσης, ιδιαίτερα βάρυνε την απόφαση το γεγονός ότι η Ρεββέκα Σκαφτούρα, είναι μητέρα δύο μικρών παιδιών, τα οποία, όσο διάστημα εκείνη ήταν φυλακή, έμεναν με τους ηλικιωμένους γονείς της.

Μιλώντας για την απόφαση, ο πρώην σύζυγός της και άλλοτε πανίσχυρος επιχειρηματίας που είναι έγκλειστος στις φυλακές της Χαλκίδας, καταρχάς δηλώνει ικανοποιημένος που τα 8χρονα παιδιά του, θα έχουν κοντά τους τουλάχιστον τη μητέρα τους.

Ζητάει από την πρώην γυναίκα του να τον αφήσει να επικοινωνεί μαζί τους και… κάνει λόγο για ευνοϊκή θέση της πρώην συζύγου του. Μια θέση, που εκείνος αποδίδει στον πλουτισμό της μέσω του ομίλου εταιρειών που από κοινού είχαν δημιουργήσει.

Στην Ρεβέκκα Σκαφτούρα επιβλήθηκε εγγύηση μαμούθ, 500.000 ευρώ, της απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα
ενώ είναι υποχρεωμένη να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της, κάθε 10 μέρες. Παράλληλα, στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, τονίζεται ότι από τη μέχρι τώρα έρευνα, έχουν επιβεβαιωθεί σοβαρές ενδείξεις πως τέλεσε τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται.

Όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα, για να βρεθούν τα λεφτά της εγγύησης, η Ρ. Σκαφτούρα την κάλυψε με υποθήκες. Ενός δικού της αγροτεμαχίου στα Μελίσσια και ενός σπιτιού στη Βούλα που ανήκει στην αδερφή της, συνολικής εμπορικής αξίας 500.000 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι η Ρ. Σκαφτούρα, είχε προφυλακιστεί τον περασμένο Σεπτέμβριο για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, φοροδιαφυγή και ηθική αυτουργία σε απιστία, για τα ιλιγγιώδη ποσά που διακινήθηκαν μέσω του ομίλου Καρούζου…

Read More

And More