Σάρωσαν οι πρεμιέρες του Mega ! Τι έγινε στον ΑΝΤ1 ; Πως μοιράστηκε η πίτα της τηλεθέασης ;

Η χθεσινή Δευτέρα ήταν τελικά μία Megaλη Δευτέρα ! Το prime-time του Mega τράβηξε αυλαία και όπως καταλαβαίνετε ανακάτεψε για τα καλά την τράπουλα της τηλεθέασης, φέρνοντας τα πάνω – κάτω ! Ο ανταγωνισμός ανάμεσα σε Mega και ΑΝΤ1, χτύπησε κόκκινα, μιας και ουσιαστικά η χθεσινή βραδιά, ήταν και το πρώτο ντέρμπι της φετινής τηλεοπτικής σεζόν !

Ηταν το πρώτο, βραδινό ντέρμπι και έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε για το πως μοιράστηκε η πίτα της τηλεθέασης κυρίως από τις 9.00 μ.μ. μέχρι και τις 11.00 μ.μ., που είχαμε στον αέρα τις δύο ολοκαίνουργιες σειρές του Μεγάλου Καναλιού : το “Πίσω στο σπίτι” και το “Με λένε Βαγγέλη” !

Και πρέπει να σας πω, πως και οι δύο σειρές σάρωσαν στους πίνακες τηλεθέασης. Γεγονός το οποίο δεν σας κρύβω πως με ευχαριστεί τα μάλλα… Και με ευχαριστεί τα μάλλα, μιας και βρισκόμαστε σε μία εποχή που λόγω οικονομίας, τα κανάλια προσπαθούν να μας πείσουν πως οι σειρές έχουν… ξεπεραστεί και πως ο κόσμος δεν διψάει για μυθοπλασία, αλλά προτιμά να βλέπει χαζο-ριάλιτι και real-life, φτηνιάρικα προγράμματα που αν μη τι άλλο σου προσβάλλουν και την αισθητική και την νοημοσύνη σου. Ετσι, βγήκαν αυτές οι δύο σειρές στον αέρα και η πορεία τους ήταν τέτοια, που έρχονται για να καταρρίψουν όλους αυτούς τους… μύθους της εποχής !

Εχουμε και λέμε… Οι πρεμιέρες ξεκίνησαν στις 9.00 το βράδυ με το “Πίσω στο σπίτι” να κατεβαίνει στην μάχη ! Η περιπετειώδης συμβίωση του Θοδωρή Αθερίδη και της Μαρίας Καβογιάννη, χτύπησε κόκκινα φτάνοντας κατά μέσο όρο το 49,0% και το 53,1% στα νεανικά κοινά.

Την ίδια ώρα απέναντι έπαιζε το “Wipe Out” στον ΑΝΤ1, το οποίο σαφέστατα και ακολούθησε δεύτερο και καταιδρωμένο ,όμως, διατήρησε μία σχετικά ικανοποιητική δυναμική για το κανάλι του Αμαρουσίου, σημειώνοντας στο μέσο όρο 17,3% και 21,0% στα νεανικά κοινά. Και τι εννοώ ότι τα κατάφερε και σημείωσε μία σχετικά ικανοποιητική δυναμική ; Κατάφερε να παραμείνει πάνω από το 15,0% και να μην σημειώσει μονοψήφιες, πολικές επιδόσεις !

Εντυπωσιακή ήταν ,όμως, και η πορεία του “Με λένε Βαγγέλη” ! Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος επέστρεψε στο τηλεοπτικό προσκήνιο και ο κόσμος του άνοιξε την αγκαλιά του με γενναιοδωρία ! Το “Με λένε Βαγγέλη” σημείωσε κατά μέσο όρο ποσοστό τηλεθέασης 45,5%, ενώ στα νεανικά κοινά έφτασε μέχρι και το 49,5% !

Και ενώ συνέβαιναν όλα αυτά στον ΑΝΤ1 την ίδια ώρα έψαχναν να βρουν την τύχη τους στο… σκοτάδι ! Το “Black Out” βγήκε στον αέρα με… σπέσιαλ έκδοση και έτσι σώθηκε και δεν καταποντίστηκε από την πρεμιέρα του “Βαγγέλη”. Και για την ακρίβεια ; Τα νέα σκέρτσα του Τρύφωνα Σαμαρά στο σκοτάδι και οι θεικές του ατάκες του τύπου… “τι ρεζιλίκι είναι αυτό μανούλα μου ;” κατάφεραν να ανεβάσουν το παιχίδι στο 29,4% όσο αφορά στον μέσο όρο, ενώ οι επίδόσεις του “Black Out” στο νεανικό κοινό άγγιξαν ακόμα και το 40,3% !

Και μπορεί από τις 9.00 το βράδυ μέχρι και τις 11.00 το Mega να κρατούσε γερά τα σκήπτρα της τηλεθέασης ,όμως, ο ΑΝΤ1 εννοείται πως πέρασε στην αντεπίθεση από τις 11.00 και μετά, με την λέιτ – νάιτ ζώνη του να εξολοθρεύει όλο τον υπόλοιπο τηλεοπτικό ανταγωνισμό.

Με άλλα λόγια ; Το “Ράδιο Αρβύλα” σημείωσε κατά μέσο όρο ποσοστό τηλεθέασης 36,9% και 48,4% στα νεανικά κοινά, ενώ ο Θέμος και το απολαυστικό του “Ολα”, άγγιξε το 33,9% κατά μέσο όρο και το 43,6% στα νεανικά κοινά !

Read More

And More