Σήλια Κριθαριώτη: Στολίζει δέντρο για καλό σκοπό!

Μια πρωτοβουλία με καλό σκοπό ανέλαβε η αγαπημένη Ελληνίδα σχεδιάστρια Σήλια Κριθαριώτη. Ανέλαβε τη διακόσμηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου ενός μεγάλου αθηναϊκού ξενοδοχείου το οποίο θα φωταγωγηθεί σε ειδική εκδήλωση, κάτι που συνηθίζεται στο εξωτερικό, όπως δήλωσε στη συνέντευξή της στο περιοδικό People.

/

Οι συνεργάτες, αλλά και οι δύο κορούλες της, μαζί με τις φιλενάδες τους, έντυσαν με ενθουσιασμό μεγάλες κρυστάλλινες μπάλες με υπέροχες δαντέλες από το διεθνή οίκο Sophie Hallette. «Ήθελα να ετοιμάσω ένα στολισμό που να είναι ιδιαίτερος και να με χαρακτηρίζει. Δημιουργικά αγαπώ πολύ τα νυφικά και η δαντέλα είναι ένα από τα υλικά που προτιμώ διαχρονικά στις νυφικές δημιουργίες» εξηγεί το concept που επέλεξε για το στολισμό του δέντρου: χειροποίητες μπάλες ντυμένες με δαντέλες, που πρωταγωνίστησαν στις εμφανίσεις μεγάλων σταρ.

/

Εξάλλου, ο οίκος Celia Kritharioti, όπως οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας του εξωτερικού, προμηθεύεται τις δαντέλες του εδώ και 40 χρόνια από τα Sophie Hallette. «Η δαντέλα που κυριαρχούσε στο νυφικό της Amal Alamuddin ήταν ακριβώς η ίδια που είχε επιλέξει σε φόρεμά της η Marilyn Monroe το 1953, ενώ τη χρησιμοποιώ κι εγώ συχνά σε δημιουργίες μου. Από εκεί πήρα την έμπνευση για το στολισμό» αποκαλύπτει.

Όμως, η ιδέα εξελίχτηκε ακόμα περισσότερο, στηρίζοντας και έναν καλό σκοπό. Καθώς το ξενοδοχείο σε όλη τη διάρκεια των γιορτών υποστηρίζει τους σκοπούς του φιλανθρωπικού σωματείου «Μέριμνα», διαθέτοντας 1 ευρώ από καθετί που καταναλώνεται στα μπαρ και τα εστιατόριά της, η Σίλια θέλησε να ενισχύσει και εκείνη αυτή την κίνηση αγάπης μέσα από τη δική της συνεισφορά στο στολισμό. «Καθώς κάθε στολίδι είναι μοναδικό και χειροποίητο, σκεφτήκαμε πως μέρος του στολισμού, περίπου 100 από τις 600 χριστουγεννιάτικες μπάλες που ετοιμάσαμε, θα διατεθεί προς πώληση και τα χρήματα θα δοθούν στο σωματείο “Οι Φίλοι της Μέριμνας”, το οποίο βοηθά παιδιά και οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρές ασθένειες. Τις τελευταίες μέρες στο ατελιέ έχει στηθεί μια δημιουργική γιορτή και όλοι μαζί φτιάχνουμε τις δαντελένιες μπάλες. Έτσι, μαζεύτηκαν και όλες οι φίλες των παιδιών μου κάποια απογεύματα μετά το σχολείο και μπήκαν στη διαδικασία να βοηθήσουν, γιατί είναι πολύ όμορφο τα παιδιά να προσφέρουν στα παιδιά» μας εξηγεί.

Read More

And More